40-dagentijd in De Bleek

Op woensdag 14 februari begint de 40-dagentijd. Traditiegetrouw beginnen we die in de Bleek met een sobere maaltijd – om ons te bezinnen op eenvoud als basis van ons bestaan en op alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, maar feitelijk ‘luxe’ of misschien wel overbodig is. We gaan om 18.00 aan tafel. Om 19.00 is er dan de 1e stilteviering (vesper) in de 40-dagentijd in De Bleek.

De vespers (van 19.00-19.30) zijn geënt op de kruiswegstaties die Ewout Borger vorig jaar voor ons maakte. Per vesper zullen er twee staties centraal staan, waarbij tevens een link zal worden gelegd met het thema van de 40-dagentijd in De Bleek: ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. We steken per keer steeds meer kaarsen aan, zodat er op de laatste vesper (samen met de Grote kerk, Doopsgezinde kerk en St. Jorisparochie) 40 kaarsen zullen branden.

De vespers zullen worden verzorgd door de liturgiecommissie, Monica Schwarz en Helene Westerik.

De Goede Vrijdag meditatie op 30 maart zal ook in het teken staan van de kruiswegstaties en het thema. We komen met de liturgiecommissie en Helene Westerik bij elkaar rondom het kruis, waarop we aan het einde van de meditatie al zingend een lichtje zullen plaatsen.