Kerk oecumenisch almelo

Activiteiten in De Bleek

In en door De Bleek worden allerlei activiteiten georganiseerd. Sommige activiteiten in De Bleek hebben al een lange geschiedenis en worden door een trouwe vaste groep gedragen. Andere activiteiten zijn incidenteel en verschillen per jaar. Sommige activiteiten hebben een bezinnend en verdiepend karakter, andere zijn vooral bedoeld voor ontmoeting en gezelligheid. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren, maar ook voor senioren.

  • De wandelgroep, de fietsgroep van Noach en de creaclub organiseren jaarlijks terugkerende activiteiten. Hierbij gaat het om het samen gezellig bezig zijn.
  • Elke zes weken is er samen eten. Hierbij ontmoeten we elkaar en genieten we van elkaars kookkunsten!
  • Bij de vrouwenleeskring¬†worden samen boeken gelezen en daarover gepraat: een verdiepende activiteit.
  • Op Koningsdag wordt er jaarlijks een grote boekenmarkt georganiseerd. Hiervoor worden tweedehands boeken, CD’s en DVD’s ingezameld.
  • De cantorij is de zanggroep van De Bleek, die 8 keer per jaar meewerkt aan een viering. Wekelijks zingen we een uur samen in de achterzalen van De Bleek. Samen zingen is ontspannend en gezellig en tegelijkertijd een manier om met je geloof bezig te zijn.
  • Elk seizoen worden er ook incidentele activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld bij het thema van Advent of Pasen of aansluitend bij de actualiteit. Houd daarvoor de nieuwsberichten en Facebook in de gaten, of abonneer je op Bleekpost.

  In De Bleek willen we niet alleen op zondag, maar ook de andere dagen van de week bezinning en gezelligheid bieden. Weet je welkom bij onze activiteiten in De Bleek!