activiteiten van het seizoen

Activiteiten van het seizoen

Naast de vaste doorgaande groepen en activiteiten zijn er ook incidentele activiteiten. Deze sluiten soms aan bij een jaarthema, het thema van Advent of van de 40-dagentijd. Ze passen soms bij het seizoen of bij de actualiteit.

Houd voor de activiteiten van het seizoen de nieuwsberichten en de facebookpagina in de gaten.

Spirituele activiteiten in De Lichtkring
Predikante Monica Schwarz organiseert activiteiten op het gebied van spiritualiteit en creativiteit. Zo staan er bezinningswandelingen, meditaties, lezingen en mandala tekenen op het programmaDeze activiteiten worden gehouden in De Lichtkring, Beethovenlaan 10. Voor meer informatie zie de website.

Voor de komende periode staan de volgende incidentele activiteiten van het seizoen gepland:

Schilderworkshop bij het adventsproject: Sterke vrouwen

In de Adventsperiode gaan we de verhalen horen van vier bijzonder voorouders van Jezus: vier vrouwen die in het geslachtsregister van Jezus genoemd worden. Ze hebben alle vier hun eigen bijzondere verhaal, en Maria’s verhaal is het vijfde verhaal. Ter voorbereiding is er een creatieve avond waarbij we de potretten van deze vijf vrouwen gaan schilderen. Deze schilderijen komen vervolgens in de adventstijd in De Bleek te hangen. Daarnaast kunnen we ook portretten van eigentijdse sterke vrouwen schilderen, omdat het verhaal dóórgaat.
 
Wat
Portretten schilderen van sterke vrouwen (voormoeders van Jezus en/of vrouwen van nu). De schilderijen krijgen een rol in de adventsvieringen en met Kerst in De Bleek.
 
Wanneer
21 november 20-22 uur
 
Waar
De Lichtkring, Beethovenlaan 10
 
Wie
wie van schilderen houdt
 
Onkosten
€10,-, inclusief materiaal
 
Opgave
hetkerkuiltje@gmail.com of 0546.840484

 

Een principiële kwestie! Gespreksmiddag/avond.
De één is vegetariër, een ander kiest principieel voor het openbaar vervoer, of voor bio of fair-trade; de één koopt principieel niets op zondag, de ander is bloeddonor, of vóór het homohuwelijk of gebruikt principieel geen alcohol/drugs… Iedereen heeft principes, vast weer andere dan je ouders/grootouders en je kinderen/kleinkinderen. Welke principes heb jij? Daar praten we over. Op alle data hetzelfde programma, en op 22 januari ’s middags én ’s avonds, naar keuze.
 
Gespreksleider
ds. Siebe Hiemstra
 
Data

  • ma 22 januari, 15 – 17 uur in de achterzalen van De Bleek
  • ma 22 januari, 20 – 22 uur in de achterzalen van De Bleek
  • do 1 februari , 20 – 22 uur in De Lichtkring, Beethovenlaan 10

 
Kosten
€ 5,-
 
Opgave
noodzakelijk i.v.m. de planning / de beperkte ruimte: totzondag@gmail.com of tel: 840484