Adventsproject in De Bleek

Het adventsproject in De Bleek staat dit jaar in het teken van engelen. In de bijbel komen vaak engelen voor, zowel in het oude als ook in het nieuwe testament. We willen enkele van die engel-verhalen lezen en zoeken naar wat of wie engelen zijn.

Een kerstboom vol engelen
Met elkaar willen we de kerstboom versieren met engelen. Op 2 en 9 december kun je een ‘kale’ engel meenemen uit De Bleek. Deze engel is bedoeld voor de kerstboom in De Bleek. Wij nodigen je uit om de engel uit te knippen en te versieren. Dat kan door te kleuren of te plakken, of door op de engel iets te schrijven:
– een vredeswens
– wie voor jou in jouw leven of in de afgelopen periode een engel was.

Op zondag 9 of zondag 16 december kun je de engel naar De Bleek te brengen (of op andere dagen bij Monica thuis, Beethovenlaan 10) Dan wordt hij met alle andere engelen in de boom gehangen!

Een verzameling engelen
Ook wordt iedereen uitgenodigd om op zoek te gaan naar engelen. Engelen zijn er in soorten en maten. Heb je ooit een foto gemaakt van een engel – een beeld in een kerk of op een kerkhof bijvoorbeeld: breng een afdruk naar de kerk en hang die aan het rek dat daar staat. Of heb je een kerstboomengel die je dierbaar is: maak er een foto van en hang die aan het rek. Vind je ansichtkaarten met engelen: breng ze mee en hang ze erbij. We hopen dat het rek vol komt te hangen met allemaal verschillende engelen.

Op eerste advent, 2 december, lezen we uit het boek Tobit en op elke volgende adventszondag zullen de predikanten hun ‘eigen’ engel-verhaal uitkiezen. Op kerstmorgen luisteren we naar wat de engelen zeggen én zingen. Op 2 en 25 december staat ook de kindernevendienst in het teken van engelen.

Activiteiten in De Lichtkring
In De Lichtkring (Beethovenlaan 10) is in de maand december drie keer een activiteit, passend bij het thema van het adventsproject in De Bleek:

  • do 6 december 20-22 uur, mandala tekenen rond engelen
  • do 20 december 20-22 uur, aardse meditatie rond het thema: engel
  • za 22 december 10-13.30 uur, een ochtend creatief bezig zijn met engelen

Voor meer informatie zie het jaarprogramma. Opgave via: info@veelstemmiglicht.nl