adventsproject

Adventsproject Sterke vrouwen

Op 3 december is het eerste Advent: de eerste van vier zondagen waarop we toeleven naar Kerst. Dit doen we In De Bleek met een adventsproject. De vieringen in december staan dan in het teken van een thema dat voor jong en oud wordt uitgewerkt. Dit jaar is het thema: Sterke vrouwen.

Verhalen
We gaan de verhalen horen van vier bijzondere voorouders van Jezus: vier vrouwen die in het geslachtsregister van Jezus genoemd worden. In dat register wordt de ene mannennaam aan de andere geregen, maar vier keer ineens wordt een vrouw genoemd. Het zijn vrouwen met een bijzonder verhaal, het zijn kwetsbare en tegelijkertijd sterke vrouwen. Het kan natuurlijk niet anders, of met Kerst is er in het bijzonder aandacht voor de vijfde vrouw: Maria.

Creatieve verwerking
Voor de kinderen is er in de kindernevendienst een verhaal passend bij het karakteristieke kernwoord bij elke vrouw. Zij maken een leuke verwerking die zij met Kerst mee naar huis mogen nemen. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om het thema creatief uit te beelden. Zie daarvoor het nieuwsbericht over de creatieve workshop.