Iona-weekend in Schoorl

Wie gaat er mee? Van vrijdag 25 mei 16.00 tot zondag 27 mei 16.00 wordt er een Iona-weekend in Schoorl gehouden. Het weekend vindt plaats in groepsaccomodatie Dopersduin in Schoorl. De kosten zijn tussen de 115 en 165 euro (afhankelijk van de luxe van de kamers) exclusief de reis. Meer informatie Wil je mee? Geef je op bij Monica, hetkerkuiltje@gmail.com of telefonisch 840484. Heb je vragen: mail of bel haar!

Wanneer we een groepje bij elkaar hebben, willen we voorafgaand aan het Iona-weekend op dinsdag 15 of dinsdag 22 mei bij elkaar komen om kennis te maken. Monica zal dan ook nog wat over Iona vertellen.

Wat is Iona
Iona is een klein Schots eiland vol inspiratie. Monica Schwarz en Joke Bosink willen er graag met een groep heen. Maar momenteel is de Iona-gemeenschap haar gastenverblijven aan het renoveren. De gemeenschap kan daarom dit jaar niet op de gebruikelijke manier gasten ontvangen. Een Iona-reis moet dus nog even wachten. Het Iona-weekend in Schoorl is een mooi alternatief: we kunnen wat met de sfeer en geest van Iona kennismaken en er inspiratie uit Iona opdoen.

Geschiedenis
Het eilandje Iona aan de Westkust van Schotland ia al lange tijd een bron van inspiratie: in de 6e eeuw was er al een klooster. Het Christendom is in de loop van 2000 jaar op verschillende manieren uitgegroeid. In het Britse eilandenrijk ontwikkelden de Kelten na het vertrek van de Romeinen een eigen vorm van spiritualiteit en kerk-zijn. Deze spiritualiteit heeft in onze tijd veel te bieden aan inspiratie voor ons geloven en leven. Op het Schotse eilandje Iona woont en werkt de gemeenschap van Iona, mede geïnspireerd op deze oude Keltische spiritualiteit.