jubileum

Tijd ….. voor een feestje!

Vergeet je niet te leven
dacht ik laatst
de tijd hield stil
een adempauze even

(uit een gedicht van Kees Hermis)

Op zondag 4 november, 10 uur, wordt er een bijzondere viering gehouden in De Bleek. Want dit jaar is Monica Schwarz 25 jaar predikante en zij wil dit jubileum met Bleekers en gasten vieren met een ‘Thomasviering’. Het thema van deze viering is: ‘de tijd.’ Leonard Faber, Ronald van Houten, Ida van Vreedendaal en Pauline Vrolijk zijn samen met Monica al druk bezig met de voorbereidingen. Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen en deze zondagmorgentijd te bezinnen op het thema ‘tijd’. Welkom in De Bleek: zondag 4 november, 10 uur.

Bij een Thomasviering is er tijdens het moment dat anders de overdenking gehouden wordt, een keuzemogelijkheid. Op verschillende plekken in de kerk zijn activiteiten en ieder kan kiezen wat bij haar of hem past. Je kunt zingen, stil zijn, een beamerpresentatie bekijken, over het thema in gesprek, een elfje schrijven en nog veel meer. Voor de kinderen is er poppenkast. Zo kunnen mensen kiezen wat bij hen past en kan ieder op eigen wijze met het thema van de viering aan de gang. De viering wordt daarna gezamenlijk besloten.

Monica werd in 1993 in de middeleeuwse kerk van Beerta tot predikant bevestigd. Sindsdien was zij predikante in noordoost Groningen, in de Achterhoek, op de Veluwe en nu in Twente. Als jong meisje wilde zij al predikant worden en het is bijzonder dat die wens in vervulling gegaan is, en dat zij op zoveel verschillende plekken met plezier haar werk mocht en mag doen en nu dit jubileum kan vieren .