Nieuwe expositie in De Bleek

Sinds 23 juni is er een nieuwe expositie in De Bleek. Inge Polman exposeert haar kleurrijke en veelzijdige schilderijen in de achterzalen.

Tekenen was op school favoriet bij haar en vanaf 2002 kreeg ze schilderles in olieverf. Ze maakte zichzelf andere technieken eigen en leerde ook met ander materiaal werken dankzij instructiefilmpjes op YouTube en diverse workshops.Wat haar vooral raakt is het kleurenpalet van Van Gogh, maar ook zijn expressie en ietwat grovere stijl. Dat is ook de manier waarop Inge schildert: niet zo precies en heel kleurrijk.

Ze zegt zelf hierover: “Ik vind kleur zo mooi, dat zie je bij Van Gogh ook; van kleur in je leven word je vrolijk ! Het mooie van schilderen is dat je telkens weer iets kunt veranderen op doek, vooral met olieverf kun je de kleuren mooi vermengen of vervagen. Ook geeft ‘t mij rust in mijn hoofd, je lekker laten gaan. Twee jaar geleden ben ik tijdelijk gestopt omdat ik ziek werd, maar binnenkort ga ik ‘t weer oppakken!

Ik wens jullie veel plezier!”