Activiteiten van de VVG

Activiteiten van de VVG

Ben je op zoek naar inspiratie, naar nieuwe inzichten? Wil je graag met anderen van gedachten wisselen en vind je het boeiend andere gezichtspunten te ontdekken, daarbij anderen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan?

In de Bleekkerk bieden wij hiervoor allerlei activiteiten aan. Vrijheid in denken en spreken staat daarbij voorop. We nodigen heel verschillende mensen uit om een lezing te houden of een workshop te geven, bijvoorbeeld bij de Bleeklezingen of Zomergasten. Verder zijn er groepen die regelmatig bij elkaar komen voor uitwisseling en gesprek, bijvoorbeeld de Vrouwenleeskring. Maar je hoeft je niet persé direct aan te sluiten bij een groep, je kan bijvoorbeeld ook meedoen aan Over verwondering gesproken.

Ook de doeners komen aan hun trekken: er zijn gezamenlijke maaltijden in het kader van Samen eten, een tuingroep, een wandelgroep en er zijn regelmatig spelletjes middagen . Zo kun je elkaar gezellig ontmoeten en is er ruimte om in een ontspannen sfeer met elkaar aan het werk te zijn.

We zijn trots op onze taalgroep die elke maandag lessen geeft in het AZC-Almelo. Door en voor noabers! Een voorbeeld van een mooie samenwerking door de VVG en De Bleek.

Wie vrijblijvend eens een kijkje wil komen nemen, kan in de zomermaanden op zaterdagen binnenlopen bij de Open Deur. Het kerkgebouw is te bezichtigen en er zijn wisselende kunstexposities.

Op Tweede Kerstdag is er een gezellige middag voor iedereen die geen zin heeft naar de Woonboulevard te gaan.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan activiteiten van de VVG in de Bleekkerk!