Bleekboxen

Bleekboxen voor gezinnen met basisschoolkinderen

Speciaal voor ouders en kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er Bleekboxen samengesteld. Deze boxen zijn gevuld met materiaal om samen te lezen, te doen, te spelen en te praten. Ze worden door de kindernevendienstleiding en da. Monica samengesteld. De leiding van de kindernevendienst zorgt ervoor dat de boxen door De Bleek rouleren waarbij een gezin een Bleekbox een maand lang te logeren heeft.

De Bleekboxen willen inspireren om bezig te gaan met levensthema’s. Ze willen de verbondenheid met De Bleek versterken en verbinding helpen leggen met geloof en met de Eeuwige.

Omdat gezinnen vaak bestaan uit kinderen van verschillende leeftijden, zitten in elke box dingen voor jongere én oudere kinderen. De boxen hebben de naam van een dier: er zijn een Bleekbox duif en een Bleekbox ezel. Nieuwe boxen zijn in voorbereiding.

In elke box zitten verschillende dingen:

  • iets om met je kinderen in gesprek te gaan: praatkaartjes of een ‘babbelsteen’
  • een ritueel om met je kinderen te bidden: een kaars met een waaier met mogelijkheden of een gebedsdobbelsteen
  • een spel: een kwartet of een memoryspel, speciaal voor De Bleek gemaakt
  • een knuffel van een bijbels dier en uitleg over de symboliek van dit dier
  • een prentenboek over een bijbels thema
  • een kinderbijbel voor jongere kinderen en een kinderbijbel voor wat oudere kinderen
  • iets om te knutselen: bouwplaten of mandala-kaarten
  • een boek met gebeden of verhalen bij bijbelse thema’s
  • een logboek voor de ouders waarin zij iets kunnen schrijven over hun ervaringen met de Bleekbox

Het materiaal in de boxen wil ouders en kinderen wat bagage voor onderweg bieden. Want je zou een mensenleven kunnen vergelijken met een reis. Je begint als pasgeborene met je eerste bagage: je genen en eigenschappen. En als je groter wordt groei je steeds uit je schoenen en je kleren, je leert steeds nieuwe dingen en je rugzakje komt vol bagage: dingen die je geleerd hebt, ervaringen die je hebt opgedaan, dingen die je ontvangen hebt. Sommige bagage is ballast, maar er is ook bagage die jou juist helpt. Dankzij die bagage kun je de weg vinden, kun je moed en hoop houden, ook als het moeilijk is, kun je je ontwikkelen, kun je groeien in wijsheid en kracht. Daar willen de Bleekboxen graag een bijdrage aan leveren!

Hieronder een aantal foto’s van de boxen en hun inhoud. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de kindernevendienstleiding en da. Monica Schwarz.