Kerk oecumenisch almelo

Bleeklezingen

De Bleeklezingen worden gehouden op de eerste zaterdag van de maand in het winterseizoen – tussen september en april – om 16.30 uur. De entree is € 7,50. Leden en donateurs van de VVG en de Doopsgezinde gemeente betalen € 5,00. Dit is inclusief koffie/thee en een afsluitend drankje en hapje.

Door Corona blijft het voorlopig spannend of de Bleeklezingen kunnen doorgaan. Het bestuur van de VVG bekijkt dit per keer. Houd dus de nieuwsberichten en de Bleekpost in de gaten.

Voor actuele data en tijden van het seizoen 2020-2021 zie het jaarprogramma met uitgebreide info over sprekers en onderwerpen. Vanwege de Corona maatregelen kunnen er minder mensen in De Bleek dan vorige jaren. Geef je daarom van tevoren op. Hoe dit kan lees je bij nieuwsberichten in het nieuwsbericht over de eerstvolgende Bleeklezing. Van harte welkom!

gevarieerd programma
In samenwerking met de Doopsgezinde Gemeenten in Twente organiseren wij met de Bleeklezingen een gevarieerd programma van lezingen, workshops en optredens. Wij nodigen filosofen, humanisten, schrijvers, musici, theologen, gnostici en acteurs uit om ons te inspireren.

ruimte voor levensvragen
Als VVG bieden we een platform voor ontmoeting en het bezig zijn met levensvragen. We willen ruimte bieden aan zoekers en zieners. Zo kunnen we als vogels van diverse pluimage elkaar aan het denken zetten, inspireren en bevragen. In een open gesprek – vrijheid in denken en spreken – kunnen we onze inzichten delen en weer een stap zetten op onze zoektocht in het leven.