boekenmarkt in De Bleek

Boekenmarkt in De Bleek

Ben je een boekenliefhebber? Dat zijn we in De Bleek ook! We lezen boeken en we verkopen ze. Sinds 2002 is er jaarlijks een boekenmarkt in De Bleek op Koningsdag. De kerk is de hele dag open: er zijn heel veel boeken, je kunt iets eten en drinken en gezellig een praatje maken. Wil je boeken kwijt? Vanaf 1 oktober kunnen er boeken worden ingeleverd. Houd de nieuwsberichten of Bleekpost in de gaten of bel met Jan Eric de Ruiter.
 
Hieronder een impressie van de boekenmarkt in de Bleek, geschreven door één van de vrijwilligers:

Boekenmarkt als bindende activiteit
In het klein begonnen en langzamerhand uitgegroeid tot een activiteit waar veel mensen aan meewerken. Het voorwerk wordt door een team van 5 gemeenteleden gedaan.
 
We beginnen in oktober met het verzamelen van boeken, platen, cd’s, dvd’s en puzzels. Die zaken worden gesorteerd naar rubrieken en in dozen opgeslagen tot vlak voor Koningsdag. Dan brengen we ze naar de Bleek. De kerkzaal is dan inmiddels ingericht als verkoopruimte en de zaken worden verdeeld over de tafels per rubriek.
 
Een groep van ongeveer 25 mensen zorgt er voor dat alles op rolletjes loopt op de verkoopdag en van 10.00 tot 16.00 uur zijn de kopers welkom. Die kopers weten ons tegenwoordig goed te vinden, er staat altijd een groep te dringen bij de ingang voordat we beginnen. We zien elk jaar een grote groep kopers uit de hele regio die bij ons komen voor onze kwaliteit en hoeveelheid boeken.
 
De dag zelf is altijd gezellig en als je uitgekeken bent op de boeken kun je een kopje koffie kopen met “keek” van de Bleek of iets ander eten. In de koffiehoek is het steeds een drukte van belang.
 
De opbrengsten van de verkoop komen ten goede aan het werk van de gemeente. Na 16.00 uur zorgen we dat alles opgeruimd wordt en na een uurtje zitten we met z’n allen bijeen te wachten op de uitslag van de telling van het geld. Onder het genot van iets te drinken is het snel weer tijd om de dag af te sluiten.