Rondwandeling Oldenzaal-De Lutte

11 september 2021

Een klein groepje wandelaars heeft de rondwandeling Oldenzaal-De Lutte gelopen uit het boekje Twentse Kruistochten. Het was een prachtige route en goed wandelweer!

Startzondag bij Erve Pezie

19 september 2021

Op 19 september was de startzondag van De Bleek bij Erve Pezie!

Om tien uur zat de zaal vol en begonnen we met heel serieuze kost: een presentatie over ‘Loslaten en opnieuw beginnen’: het op weg zijn naar nieuw kerk-zijn. Deze presentatie sloot dus ook aan bij het thema van startzondag: ‘Op weg’. De projectleider Jan Boer en zes woordvoerders van de themagroepen vertelden over waar ze mee bezig zijn. Daarna was het tijd voor koffie en aansluitend de kerkdienst.

Het thema ‘op weg’ werd uitgediept aan de hand van verschillende elementen: foto’s en verhalen van Bleekers, een icoon uit de 6e eeuw, het verhaal uit Marcus 6 waarin Jezus zijn leerlingen twee aan twee op pad stuurt en een gedicht over op weg gaan. Rik van Soldt hield de overdenking en bij ‘wat ons verbindt’ werden de zangers en Gosse bedankt voor hun inzet tijdens de corona-periode. Voor het eerst na anderhalf jaar zongen we met elkaar alle liederen

Tijdens de dienst zaten de jongeren buiten bij een vuurtje.

De kinderen gingen o.l.v. Annet aan de slag aan de picknicktafels in de tuin met een verhaal, puzzels en spelletjes rond het thema van de dag.

Na het slotlied was er een heerlijk buffet met hapjes en drankjes, voorbereid door Liesbeth Koops en Herma Naafs. Het zag er kleurig en vrolijk uit en ook aan mensen met een dieet was gedacht

Na al dit heerlijks gingen we in drie groepen uit elkaar: o.l.v Marleen Westerhof kon er een collage gemaakt worden

Jos Keijzer leerde ons twee liederen aan

en Chris Meier stuurde steeds twee wandelaars met elkaar op weg. Zij wandelden over het nieuwe wandelpad met vragen om samen te bespreken.

Aafke Hagens hield buiten het vuurtje brandend en ving de wandelaars op die terugkwamen.

Na het wandelen, zingen en plakken, had iedereen trek en mochten we onze borden volladen bij het lunchbuffet. Wat een variatie aan heerlijkheden! Overal zaten mensen gezellig aan tafeltjes te eten en bij te praten.

Na de maaltijd besloten we de dag met een bijdrage vanuit alle workshops. Het was een goede start van een nieuw seizoen: laten we er een mooi jaar van maken in De Bleek!

Oogstviering in De Bleek

7 november 2021

Zondag 7 november was het oogstzondag. Juul en Jan Eric hadden een prachtig stilleven gemaakt rond het thema oogst. De boodschappen voor de Boodschappenmand waren uitgestald: zo willen we van onze oogst delen met anderen die niet rond kunnen komen. Het thema van de viering was: de gang van de seizoenen. In de achterzalen was destijds een expositie te zien van schilderijen van Lini Klos en Rob Renema. Van Rob is het schilderij dat zo mooi bij dit thema past.

De kinderen van de kindernevendienst hebben gepraat over deze tijd waarin het weer zo lang donker is.  Ze zijn door de stad gelopen en hebben iets gedaan om mensen aan te moedigen om in het donker zichtbaar te zijn op de fiets. Dat is een leuke concrete manier om licht te brengen!

We hopen dat in veel huizen inmiddels het waterlelielichtje haar licht verspreidt als teken van verbondenheid met De Bleek. Dank aan allen die hebben helpen inpakken en rondbrengen!

Sterren in de kerstboom

advent 2021

De kerstboom in de Bleek komt dit jaar vol met sterren te hangen. Dat zijn niet zomaar sterren, maar sterren gemaakt door Bleekers. Sommigen gemaakt door jongeren, bijvoorbeeld door Douwe met de tekst: ‘Voor goud alles eruit halen wat erin zit.’ Anderen gemaakt door ouderen, zoals de ster waarop prachtige voorjaarsbloemen getekend zijn, als teken van een nieuw begin, ondanks het donker van de winter en de tijd. Al deze sterren willen lichtpuntjes zijn in deze donkere en onzekere tijd en ons met elkaar verbinden. Want corona brengt afstand, maar het Licht van Kerst verbindt ons!!

Advent in De Bleek

19 december 2021

De kerstboom staat in De Bleek vol met sterren gemaakt door Bleekers. Er komen nog steeds sterren bij – heb je thuis nog een ster dan kan je die inleveren bij Monica! Voor de dienst waren twee van de Beeklustbloazers aanwezig om iedereen met hun bijzondere klanken welkom te heten bij de kerk. 

Kerst in De Bleek

25 december 2021

Een kerstboom vol sterren, een overdenking over een lied vol sterren en een orgel waarin de sterren klonken: Kerstmis was vol sterren in De Bleek. De bloemengroep had zich ook door sterren laten inspireren en er vielen zelfs sterren, waarbij we wensen uitgesproken hebben. We waren maar met weinig mensen in De Bleek, maar velen vierden digitaal met ons mee en zo waren we ondanks alles toch met elkaar verbonden. De sterren in de boom, gemaakt door al die Bleekers, waren een duidelijk symbool van die verbondenheid. De kinderen en jongeren van De Bleek kregen een kerstgroet. Ondanks alle beperkingen hebben we zo toch samen echt Kerst gevierd en ons gericht op het licht, dat ondanks alle donker, ons hoop mag geven en kracht.