Eerste zondag in 2020

5 januari 2020

Een impressie van de kindernevendienst op de eerste zondag van 2020.

Nieuwjaarsbijeenkomst voor de jongeren bij Aafke thuis. Er was vuur, er was chocolademelk en glühwein, er waren marshmallows en knakworsten. Je kon wel merken dat Aafke scouting-skills heeft! Hond Pepper en hout kloven waren leuke attracties. Het was een gezellige en ontspannen start van het nieuwe jaar!

Bedankavond voor alle vrijwilligers

3 februari 2020

Een impressie van het optreden van Rob Favier voor alle vrijwilligers van De Bleek. Het was een fijne avond met veel lachen en gezellig samenzijn.

Gezellige middag van de kindernevendienst

8 februari 2020

Met de kinderen van de kindernevendienst hebben we een workshop gedaan over vriendschap, verbonden aan Valentijnsdag. Met elkaar hebben we vriendpoppetjes gemaakt.

Sobere maaltijd

26 februari 2020

Op 26 februari, aswoensdag, begon de 40-dagentijd. Er was een sobere maar heerlijke en gezellige maaltijd in De Bleek. Het eten was bereid door de buurvrouw van een van de leden van de liturgiecommissie. Zij is Turkse en had heerlijk gekookt en vertelde over de gerechten: oude recepten waar mooie verhalen bij horen, o.a. over Noach. Bij de maaltijd kreeg iedereen een kaartje (zie de foto’s) en er werden ook de spaarpotjes en spaarkalenders uitgedeeld en vervolgens was er de eerste stilteviering in de 40 dagentijd. De liturgiecommissie bereidt om beurten een stilteviering voor en zo kunnen we op weg gaan naar Pasen.

Paastijd in De Bleek

5-12 april 2020

Pasen 2020 was heel anders dan gedacht, maar dankzij de inzet van velen hebben we allemaal thuis, maar toch verbonden met De Bleek, Pasen kunnen vieren. Via kerkdienst gemist en met een kaars naast de laptop – zoals op de foto’s van Rianne Kobes, de familie Nieuwerth en de familie Wildenbeest. Op die foto zie je ook de kleine kaarsjes die in de paasnacht werden aangestoken  – voor ieder gezinslid een. Zo wordt het paaslicht doorgegeven!
 
Alle kinderen en jongeren van De Bleek kregen met Pasen een paasgroet, ook dankzij de inzet van velen. Hierbij een impressie van die paasgroet-tasjes. Er werd al druk getekend, gegeten én meegedaan aan de kahoot!

Kinderboekenkast

15 april 2020

Na de oproep in de Bleekpost vorige week heeft de kinderboekenkast inmiddels een plekje gevonden op een oprit. De kinderboekenkast is ook door kinderen al ontdekt! Hierbij een paar foto’s.

Slinger van De Bleek

7 mei 2020

De kinderen van De Bleek hebben samen een slinger van De Bleek gemaakt. De slinger hangt inmiddels in De Bleek en zo zijn ze in gedachten met elkaar en met De Bleek verbonden. Omdat wij niet naar De Bleek kunnen, zijn de foto’s hier voor iedereen te zien!

Mandala’s

7 mei 2020

In het afgelopen Bleekvenster stond een mandala. Hieronder een aantal door Bleekers ingekleurde varianten!

Sommige mensen zijn zo geinspireerd door deze mandala dat ze ermee verder zijn gegaan. Zo stuurde een vriendin onderstaande mandala naar mij toe, die ze zelf ontworpen (!) en ingekleurd heeft!

Pinksteren in De Bleek

31 mei 2020

In het Pinksterweekend werden er bij de kinderen en jongeren Pinkstergroeten gebracht, met dingen om te doen en voor de jongeren ook iets lekkers om te eten. Dank aan koekjesbakker Afke-Huldrike en aan de bezorgers van al die tasjes en koekjes! De slinger van De Bleek is langer geworden: Floortje en Julia hebben zichzelf gemaakt met echte lapjes, knopen en zelfs een ritsje erbij.
 
In de gedenkhoek had Juul voor mooie bloemen gezorgd, vanwege de twee in memoria.

Overstapviering in De Bleek

7 juni 2020

Een overstapviering in De Bleek zonder publiek, maar met de 2 overstappende 12-jarigen, die meewerkten aan de viering. Zij kregen een tas vol met symbolische cadeaus voor hun overstap naar het voortgezet onderwijs. Er was ook aandacht voor de kinderen die dit jaar 4 jaar worden. In De Bleek is een regenboog waaraan de levens/doop druppels van de jonge kinderen hangen. Zij kregen deze zondag na de dienst hun levensdruppel uitgereikt.

Het thema van de viering was: ‘uitvliegen’, we lazen over de adelaar en over een 12-jarige die uitvliegt. Alle Bleekers konden meekijken via een allereerste livestream. Er is al enthousiast gekleurd met de cadeautjes die voor Pinksteren zijn rondgebracht, de resultaten hiervan waren ook te zien. Na de dienst was er een verrassing op het kerkplein, passend bij het thema!

Een korte video van het uitvliegen van de duiven!