De Bleek in de sneeuw

7 februari 2021

Wat was het een mooie witte wereld, op zondagmorgen 7 februari. Voor allen die een taak hadden in de viering was het een heel avontuur om bij De Bleek te komen. Sommigen moesten een uur lopen door de sneeuw! Maar iedereen was er en zo kon de viering ondanks ‘code rood’ doorgaan.
 
 
Er was een symbolische maaltijdsviering met een mooi brood en een In Memoriam van Jannie Hammink-ten Boom. Thuis vierden mensen mee (zie de laatste foto). De Bleek was prachtig in al dat wit!

Actie gratis boodschappenpakketten bij de Plus

voor de Boodschappenmand

​Wat is de spaaractie ondanks coronatijd een onverwachts succes geworden! We hebben samen maar liefst 31 pakketten bij elkaar gespaard. Echt een prestatie, want u kon de zegels niet zoals gewoonlijk in de Bleek in de doos stoppen, maar hebt ze bij Monica of bij mij in de brievenbus gebracht. Ook kwamen er zegels per post.

Toen we de pakketten ophaalden bij Plus van Limbeek kregen we er dit jaar maar liefst 5 gratis van hen! De teller staat dus totaal op 36 pakketten. Een geweldig mooi resultaat. Namens de Boodschappenmand heel veel dank aan alle spaarders!!!
Dinie Keizer

40-dagentijd in De Bleek

voorjaar 2021

Voor Palmpasen zijn er weer tasjes bezorgd, zodat de kinderen dit jaar thuis hun palmpaasstok kunnen maken! Er zit ook een  boekje met een creatieve ontdekkingsreis naar Pasen, om thuis mee aan de slag te gaan.Het jongste Bleeklid krijgt een kleurplaat en een haantje (laatste foto).

De 40 dagentijd is begonnen en zo zijn we met ons thema ‘Mindset van barmhartigheid’ op weg naar Pasen. Voor de kinderen is het vertaald met: ‘Helpen met je hoofd’. Zij kregen bij de start van de 40 dagentijd een tasje met materiaal om met dit thema bezig te zijn.

Ook gaan de Bleekboxen nog rond onder de gezinnen en zijn ze op deze manier bij De Bleek betrokken.

Palmzondag

28 maart 2021

Op Palmzondag stond het zesde geestelijke werk van barmhartigheid centraal: de dwalenden terechtwijzen. Ter illustratie hiervan strooide Siebe met afval, dat gelukkig keurig weer werd opgeruimd. De kleur ging van koninklijk rood naar Paars om het begin van de Stille week te markeren.

Stille week in De Bleek

april 2021

Vanwege corona was alles in de Stille Week niet zoals anders. Maar we waren in kleine kring bij elkaar in De Bleek en daaromheen een grote kring mensen die digitaal meevierde. De kinderen maakten thuis Palmpaasstokken, de zangers zongen uit volle borst (soms zelfs meerstemmig), Gosse en Jos bespeelden het orgel, Tienus speelde trompet, Hike-Flurina speelde fluit, velen lazen een tekst, de liturgiecommissie verzamelde gebedsintenties, de bloemengroep zorgde voor de aankleding en kerkenraadsleden en kosters waren druk met het steeds weer anders inrichten van De Bleek. Velen hebben geholpen om de liturgieboekjes met kaars en matse in heel Almelo thuis te bezorgen. Dankzij de inbreng van velen was het een bijzondere week en konden we Pasen vieren!

ADA-viering: Maria, Moeder, Mei

9 mei 2021

In deze ADA-viering, verzorgd door de liturgiecommissie op moederdag stond Maria centraal. De mei maand is Mariamaand. De viering kreeg als thema mee: Maria, Moeder, Mei. Vanuit verschillende invalshoeken werd het leven van Maria, de moeder van Jezus belicht. Bij de uitgang werden zakjes met M&M’s uitgedeeld vanwege Maria Moeder Mei.

Pinksteren in De Bleek

23 mei 2021

Pinksteren als estafette-feest: je krijgt iets, en dat geef je dóór. Het thema was ‘doorgeven’ en we dachten na over wat mensen doorgeven: soms haat en verdriet, maar vaak ook inspiratie, geloof, kracht en liefde. Om dit in praktijk te brengen, zijn er doorgeef-tassen op weg gegaan door De Bleek. Ieder die de tas aangereikt krijgt mag er dingen uithalen: dat is wat je krijgt. Bovendien mag je er iets in doen: dat is wat je doorgeeft. En omdat een mens behalve spullen ook nog ándere dingen kan doorgeven, zit er een schriftje bij met de vraag: ‘Wat heb jij in je leven doorgegeven/wat wil jij doorgeven?’. Op deze manier zijn we ondanks alle beperkingen en de afstand toch met elkaar verbonden.

De kinderen kregen een tasje in het teken van de verjaardag van de kerk, en ook de jongeren kregen een traktatie vanwege deze verjaardag met een link naar een quiz.

Overstapviering in De Bleek

6 juni 2021

Op 6 juni was de overstap van Isabel en Anne – van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Ze hadden hun familie meegenomen en zo was het een feestelijke viering. De kindernevendienst had vlaggetjes gemaakt, er een ritueel, er was bagage voor onderweg en er waren  mooie betekenisvolle verhalen.