Palmpaasstokken in De Bleek

3 april 2022

De kinderen van De Bleek hebben palmpaasstokken gemaakt. Het was een opmaat naar komende zondag, wanneer de Stille week met Palmpasen begint. De palmpaasstok vertelt het verhaal van Pasen: het bestaat uit een kruis, maar is versierd met buxustakjes als symbool van Pasen. Het haantje verwijst naar Petrus die Jezus verloochent, maar ook naar Pasen, want de haan kraait als de zon opkomt en het licht de duisternis overwint. Die tegenstrijdigheid past bij het thema van a.s. palmzondag: ruimte voor vreugde én verdriet.

Stille week en Pasen in De Bleek

april 2022

In de afgelopen week hebben we Pasen gevierd. Dat doen we in De Bleek met een reeks bijzondere vieringen, die allemaal hun eigen karakter en sfeer hebben. In de paaswakeviering werd de nieuwe paaskaars binnengedragen. Daarop is het kruis zichtbaar, maar getransformeerd in licht. Bovendien is er de symboliek van de vlinder te zien. Ook dit is een symbool voor transformatie, voor verandering, symbool voor een nieuw begin. In de paasmorgenviering stonden we stil bij het symbool van de vlinder en dat kwam overal in terug, zélfs bij de koffie!

Fietstocht op Stille Zaterdag

16 april 2022

Het was een prachtige dag voor een fietstocht: een zonnige Stille Zaterdag. Aafke Hagens had een mooie fietstocht uitgezet, Nico Knol had opdrachten en vragen bedacht en zo gingen mensen van verschillende wijkgemeenten van de PGA samen op pad. Zo werden we aan het denken gezet en konden we dit bij een vuurtje achter De Bleek met elkaar delen. Er was hulp van vuurtje stokers, en er was goede catering door Nico met hulptroepen. Het was een mooi en zinvol initiatief! Dank aan allen die het voorbereid hadden en aan wie meegedaan hebben.