Bloemschikworkshop

22 april 2023

Op zaterdag 22 april was er een bloemschikworkshop in De Bleek,  vanwege het thema ’tuin’. Heidi van Melis had materiaal voor een vrolijk bloementaartje voorbereid. Juul de Ruiter had cake gebakken en hielp met de organisatie. Enthousiast ging iedereen aan de slag en in een gezellige sfeer werden de prachtigste stukjes gemaakt. Op verzoek van Monica liet bijna iedereen haar bloementaartje in de kerk staan voor de volgende morgen, waarop de viering over bloemen ging.
In die viering zijn er ook weer kleine attenties verdeeld voor examenkandidaten: zo laten we hen merken dat we met hen meeleven nu zodadelijk de centraal schriftelijke examens weer beginnen.

Seniorentocht van De Bleek

10 mei 2023

Op 10 mei was de jaarlijkse seniorentocht. Deze keer ging de reis naar de zandverhalen in Elburg: een collectie zandsculpturen van bijbelverhalen en bijbelse thema’s. Het was een gezellige dag met een lekkere lunch en soep en brood tot besluit. 

Pinksteren in De Bleek

28 mei 2023

Met Pinksteren was het thema: vruchten. Afke Huldrike had kindernevendienst voorbereid en wilde met de kinderen fruitmandala’s maken, en dat bij de koffie presenteren. Helaas waren er geen kinderen, maar Afke maakte zelf mandala’s en het fruit werd heerlijk bij de koffie gegeten!

ADA-viering over bloemen

18 juni 2023

Op 18 juni was er een ADA-viering in De Bleek met als thema bloemen. Er waren mooie teksten en liederen over het thema, 7 Bleekers vertelden en natuurlijk waren er veel bloemen in de kerk! Hieronder een foto van de bloemenverzameling.

Opentuinen middag

16 juli 2023

Op 16 juli was er een opentuinen middag. Negen Bleekers hadden hun tuin opengesteld en overal mocht je komen kijken. Er was veel belangstelling en in alle tuinen was het een gezellige drukte. Afke-Huldrike en Hike-Flurina (zij zijn langs álle tuinen gefietst!) schreven:

De Open Tuinen dag was geweldig. Lekker door Almelo fietsen en we kwamen overal zwaaiende Bleekers tegen. Alle tuinen waren prachtig! In elke tuin was iets lekkers te eten of te drinken (soms uit eigen tuin!) en er was een gezellige sfeer. We hebben gezellig met iedereen gekletst en rondleidingen gekregen door de mooie tuinen. Het zomerse weer maakte het plaatje af.

Dank aan allen die zo gastvrij waren en aan allen die belangstellend waren en kwamen kijken!