Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Mandala’s

7 mei 2020

In het afgelopen Bleekvenster stond een mandala. Hieronder een aantal door Bleekers ingekleurde varianten!

Sommige mensen zijn zo geinspireerd door deze mandala dat ze ermee verder zijn gegaan. Zo stuurde een vriendin onderstaande mandala naar mij toe, die ze zelf ontworpen (!) en ingekleurd heeft!

Slinger van De Bleek

7 mei 2020

De kinderen van De Bleek hebben samen een slinger van De Bleek gemaakt. De slinger hangt inmiddels in De Bleek en zo zijn ze in gedachten met elkaar en met De Bleek verbonden. Omdat wij niet naar De Bleek kunnen, zijn de foto’s hier voor iedereen te zien!

Kinderboekenkast

15 april 2020

Na de oproep in de Bleekpost vorige week heeft de kinderboekenkast inmiddels een plekje gevonden op een oprit. De kinderboekenkast is ook door kinderen al ontdekt! Hierbij een paar foto’s.

Paastijd in De Bleek

5-12 april 2020

Pasen 2020 was heel anders dan gedacht, maar dankzij de inzet van velen hebben we allemaal thuis, maar toch verbonden met De Bleek, Pasen kunnen vieren. Via kerkdienst gemist en met een kaars naast de laptop – zoals op de foto’s van Rianne Kobes, de familie Nieuwerth en de familie Wildenbeest. Op die foto zie je ook de kleine kaarsjes die in de paasnacht werden aangestoken  – voor ieder gezinslid een. Zo wordt het paaslicht doorgegeven!
 
Alle kinderen en jongeren van De Bleek kregen met Pasen een paasgroet, ook dankzij de inzet van velen. Hierbij een impressie van die paasgroet-tasjes. Er werd al druk getekend, gegeten én meegedaan aan de kahoot!

Sobere maaltijd

26 februari 2020

Op 26 februari, aswoensdag, begon de 40-dagentijd. Er was een sobere maar heerlijke en gezellige maaltijd in De Bleek. Het eten was bereid door de buurvrouw van een van de leden van de liturgiecommissie. Zij is Turkse en had heerlijk gekookt en vertelde over de gerechten: oude recepten waar mooie verhalen bij horen, o.a. over Noach. Bij de maaltijd kreeg iedereen een kaartje (zie de foto’s) en er werden ook de spaarpotjes en spaarkalenders uitgedeeld en vervolgens was er de eerste stilteviering in de 40 dagentijd. De liturgiecommissie bereidt om beurten een stilteviering voor en zo kunnen we op weg gaan naar Pasen.

Gezellige middag van de kindernevendienst

8 februari 2020

Met de kinderen van de kindernevendienst hebben we een workshop gedaan over vriendschap, verbonden aan Valentijnsdag. Met elkaar hebben we vriendpoppetjes gemaakt.

Bedankavond voor alle vrijwilligers

3 februari 2020

Een impressie van het optreden van Rob Favier voor alle vrijwilligers van De Bleek. Het was een fijne avond met veel lachen en gezellig samenzijn.

Eerste zondag in 2020

5 januari 2020

Een impressie van de kindernevendienst op de eerste zondag van 2020.

Nieuwjaarsbijeenkomst voor de jongeren bij Aafke thuis. Er was vuur, er was chocolademelk en glühwein, er waren marshmallows en knakworsten. Je kon wel merken dat Aafke scouting-skills heeft! Hond Pepper en hout kloven waren leuke attracties. Het was een gezellige en ontspannen start van het nieuwe jaar!

Gezelligheid in De Bleek

31 december 2019

Advent en Kerst in De Bleek

december 2019

Advent 2019 heeft als thema wachten. Er zijn vier diensten met de thema’s wachten (1 december), uithouden (8 december), verlangen (15 december) en verwachten (22 december). Er is een grote Adventskalender in de kerk en elke week een cadeautje voor iedereen. Op deze pagina is de voortgang van het project te volgen! 

Seniorenmiddag in De Bleek

16 november 2019

Op 16 november was er weer de jaarlijkse seniorenmiddag in De Bleek.  Er was veel gezelligheid, samen eten en een lezing over Boerenmagie. Een terugblik op de seniorenmiddag is te lezen bij nieuwsberichten.

Thomasviering op startzondag

29 september 2019

Op 29 september was het een gezellige chaos bij de Startzondag. Een terugblik op de Thomasviering staat bij de nieuwsberichten! De foto’s bij de overweging zijn gemaakt in Leipzig door Gerald Wildenbeest.