Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Pinksteren in De Bleek

19 mei 2024

De wind stak op in De Bleek! Met Pinksteren was er een viering vol wind: in de liederen, in het thema, in het orgel én in een wat verwilderde en verwaaide domina. De kinderen maakten gebedsvlaggetjes die wapperen in de wind, met gebeden voor bijvoorbeeld kinderen zonder ouders. En er was een vliegtuigje gevouwen dat op de wind harten en bloemen rondvloog. Wij mogen de zeilen hijsen en ons naar de wind van de Geest richten en varen, de toekomst tegemoet!

Seniorentocht naar Apeldoorn

14 mei 2024

14 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse seniorentocht van De Bleek. Dit jaar ging de reis naar paleis Het Loo in Apeldoorn. Het was een gezellige dag met prachtig weer!

Doopviering in De Bleek

21 april 2024

 
Wat een feest: een doopviering in De Bleek! Doortje, dochter van Eline en Gijs werd gedoopt. Grote zus Janna had een prachtige jurk aan en voelde zich aan het eind van de viering helemaal op haar gemak en had al vrienden gemaakt. Het thema van de viering ‘ontvangen en verder geven’ was gekozen n.a.v de gesprekken met de doopouders bij de doopvoorbereiding.

Stille Week in De Bleek

maart 2024

 
 
In de afgelopen Stille Week en met Pasen waren er weer bijzondere vieringen. Enkele foto’s geven een impressie daarvan. De nieuwe paaskaars sluit aan bij het thema van het hongerdoek: de symboliek van de graankorrel is uitgebeeld: de hoge aren die een kruis vormen verwijzen naar Jezus, en daaronder zie je een vrouw die broodbakt. Dat verwijst naar de symboliek van de zuurdesem en naar hoe ieder van ons iets van het licht van Pasen verder kan brengen. Ook in de gedenkhoek is een nieuwe kaars gekomen met de symboliek van de korenaar.

Nieuwjaarszondag in De Bleek

7 januari 2024

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar vierden we het begin van 2024 én het begin van het nieuwe levensjaar van Monica. De viering ging over licht: verhalen, gedichten, teksten en liederen over licht. Als kyriëgebed werden er lantarens aangestoken, er was een prentenboek, we keken naar werk van Rembrandt en Jan Eric en Hike Flurina zongen. Het orgel gaf de geest, maar Gosse speelde verder op de piano. En bij de koffie was er taart, gebakken aan de Beethovenlaan. Wat was het een gezellige drukte!