Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Gezamenlijke startzondag van de PGA

17 september 2023

Op zondag 17 september hebben we als gezamenlijke PGA startzondag gehouden. Het was een dag vol variatie en beweging, vol ontmoeting en inspiratie. We begonnen in De Bleek, waaierden uit over alle kerken voor workshops en vervolgens kwamen we bij elkaar in de Schouw voor een heerlijke lunch. We besloten de dag met een viering in de Grote Kerk. Het was een duiventilprogramma: je kon in- en uitvliegen. Het thema was: Ga je mee? Zo zijn we aan de start van dit seizoen samen op weg gegaan!

 

 

Walk of Peace

16 september 2023

Afgelopen zaterdag was de Walk of Peace om aandacht te vragen voor vrede en wat daarvoor nodig is. De Ambassade van Vrede had een kaartenactie op touw gezet – de kaarten worden aangeboden aan de Russische en Oekraïense ambassade. Wij zijn zo machteloos – en tegelijkertijd moeten we onszelf en elkaar eraan helpen herinneren dat oorlog verschrikkelijk is en dat mensen zo naar vrede verlangen. Tijdens de bijeenkomst op 16 september waren er verschillende workshops zoals kraanvogels vouwen en met elkaar in gesprek over burgerschap en over Etty Hillesum.

 

 

 

Opentuinen middag

16 juli 2023

Op 16 juli was er een opentuinen middag. Negen Bleekers hadden hun tuin opengesteld en overal mocht je komen kijken. Er was veel belangstelling en in alle tuinen was het een gezellige drukte. Afke-Huldrike en Hike-Flurina (zij zijn langs álle tuinen gefietst!) schreven:

De Open Tuinen dag was geweldig. Lekker door Almelo fietsen en we kwamen overal zwaaiende Bleekers tegen. Alle tuinen waren prachtig! In elke tuin was iets lekkers te eten of te drinken (soms uit eigen tuin!) en er was een gezellige sfeer. We hebben gezellig met iedereen gekletst en rondleidingen gekregen door de mooie tuinen. Het zomerse weer maakte het plaatje af.

Dank aan allen die zo gastvrij waren en aan allen die belangstellend waren en kwamen kijken!

 

 

 

ADA-viering over bloemen

18 juni 2023

Op 18 juni was er een ADA-viering in De Bleek met als thema bloemen. Er waren mooie teksten en liederen over het thema, 7 Bleekers vertelden en natuurlijk waren er veel bloemen in de kerk! Hieronder een foto van de bloemenverzameling.
 

 

 

Pinksteren in De Bleek

28 mei 2023

Met Pinksteren was het thema: vruchten. Afke Huldrike had kindernevendienst voorbereid en wilde met de kinderen fruitmandala’s maken, en dat bij de koffie presenteren. Helaas waren er geen kinderen, maar Afke maakte zelf mandala’s en het fruit werd heerlijk bij de koffie gegeten!

 

 

Seniorentocht in De Bleek

10 mei 2023

Op 10 mei was de jaarlijkse seniorentocht. Deze keer ging de reis naar de zandverhalen in Elburg: een collectie zandsculpturen van bijbelverhalen en bijbelse thema’s. Het was een gezellige dag met een lekkere lunch en soep en brood tot besluit. Voor een uitgebreid verslag, zie het zomernummer van het Bleekvenster. 

Bloemschikworkshop

22 april 2023

Op zaterdag 22 april was er een bloemschikworkshop in De Bleek,  vanwege het thema ’tuin’. Heidi van Melis had materiaal voor een vrolijk bloementaartje voorbereid. Juul de Ruiter had cake gebakken en hielp met de organisatie. Enthousiast ging iedereen aan de slag en in een gezellige sfeer werden de prachtigste stukjes gemaakt. Op verzoek van Monica liet bijna iedereen haar bloementaartje in de kerk staan voor de volgende morgen, waarop de viering over bloemen ging.
In die viering zijn er ook weer kleine attenties verdeeld voor examenkandidaten: zo laten we hen merken dat we met hen meeleven nu zodadelijk de centraal schriftelijke examens weer beginnen.

 

 

Stille Week in De Bleek

april 2023

Afgelopen week hebben we Pasen gevierd. Van Palmpasen tot en met Paasmorgen waren er allemaal verschillende vieringen – dankzij de inzet van velen. Het centrale thema was: tuin. Hierbij een kleine fotoimpressie van de vieringen. Op paasmorgen waren er vrolijke gevouwen envelopjes met zaad voor iedereen. Zo zal Pasen nog verder gaan in vele tuinen en op vele balkons. Bij De Bleek komt een kleine pluktuin, waarvoor de grond klaargemaakt is. Nu is het nog kaal, maar straks zal er gezaaid worden. Ook de komende tijd gaat het project rond het thema ’tuin’ nog verder, houd daarvoor Bleekpost in de gaten!

 

 

Kerst in De Bleek

25 december 2022

Op Kerstmorgen was er weer een volle kerk met kinderen en jongeren. Oma Anna, de oma van Jezus kwam op bezoek en ging de was ophangen en beschuiten smeren ter ere van de geboorte van haar kleinzoon. De overweging ging over een goede voorouder zijn, zodat er toekomst is voor iedereen. De kerstboom zag er prachtig uit met allemaal extra versieringen (verderop deze pagina is een overzicht te zien) en aan het einde van de viering was er voor iedereen beschuit met muisjes!