Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Startzondag bij Erve Pezie

19 september 2021

Op 19 september was de startzondag van De Bleek bij Erve Pezie!

Om tien uur zat de zaal vol en begonnen we met heel serieuze kost: een presentatie over ‘Loslaten en opnieuw beginnen’: het op weg zijn naar nieuw kerk-zijn. Deze presentatie sloot dus ook aan bij het thema van startzondag: ‘Op weg’. De projectleider Jan Boer en zes woordvoerders van de themagroepen vertelden over waar ze mee bezig zijn. Daarna was het tijd voor koffie en aansluitend de kerkdienst.

Het thema ‘op weg’ werd uitgediept aan de hand van verschillende elementen: foto’s en verhalen van Bleekers, een icoon uit de 6e eeuw, het verhaal uit Marcus 6 waarin Jezus zijn leerlingen twee aan twee op pad stuurt en een gedicht over op weg gaan. Trudy van Soldt hield de overdenking en bij ‘wat ons verbindt’ werden de zangers en Gosse bedankt voor hun inzet tijdens de corona-periode. Voor het eerst na anderhalf jaar zongen we met elkaar alle liederen

Tijdens de dienst zaten de jongeren buiten bij een vuurtje.

De kinderen gingen o.l.v. Annet aan de slag aan de picknicktafels in de tuin met een verhaal, puzzels en spelletjes rond het thema van de dag.

Na het slotlied was er een heerlijk buffet met hapjes en drankjes, voorbereid door Liesbeth Koops en Herma Naafs. Het zag er kleurig en vrolijk uit en ook aan mensen met een dieet was gedacht

Na al dit heerlijks gingen we in drie groepen uit elkaar: o.l.v Marleen Westerhof kon er een collage gemaakt worden

Jos Keijzer leerde ons twee liederen aan

en Chris Meier stuurde steeds twee wandelaars met elkaar op weg. Zij wandelden over het nieuwe wandelpad met vragen om samen te bespreken.

Aafke Hagens hield buiten het vuurtje brandend en ving de wandelaars op die terugkwamen.

Na het wandelen, zingen en plakken, had iedereen trek en mochten we onze borden volladen bij het lunchbuffet. Wat een variatie aan heerlijkheden! Overal zaten mensen gezellig aan tafeltjes te eten en bij te praten.

Na de maaltijd besloten we de dag met een bijdrage vanuit alle workshops. Het was een goede start van een nieuw seizoen: laten we er een mooi jaar van maken in De Bleek!

Rondwandeling Oldenzaal-De Lutte

11 september 2021

Een klein groepje wandelaars heeft de rondwandeling Oldenzaal-De Lutte gelopen uit het boekje Twentse Kruistochten. Het was een prachtige route en goed wandelweer!

Overstapviering in De Bleek

6 juni 2021

Afgelopen zondag was er de overstap van Isabel en Anne – van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Ze hadden hun familie meegenomen en zo was het een feestelijke viering. De kindernevendienst had vlaggetjes gemaakt, er een ritueel, er was bagage voor onderweg en er waren  mooie betekenisvolle verhalen.

Pinksteren in De Bleek

23 mei 2021

Pinksteren als estafette-feest: je krijgt iets, en dat geef je dóór. Het thema was ‘doorgeven’ en we dachten na over wat mensen doorgeven: soms haat en verdriet, maar vaak ook inspiratie, geloof, kracht en liefde. Om dit in praktijk te brengen, zijn er doorgeef-tassen op weg gegaan door De Bleek. Ieder die de tas aangereikt krijgt mag er dingen uithalen: dat is wat je krijgt. Bovendien mag je er iets in doen: dat is wat je doorgeeft. En omdat een mens behalve spullen ook nog ándere dingen kan doorgeven, zit er een schriftje bij met de vraag: ‘Wat heb jij in je leven doorgegeven/wat wil jij doorgeven?’. Op deze manier zijn we ondanks alle beperkingen en de afstand toch met elkaar verbonden.

De kinderen kregen een tasje in het teken van de verjaardag van de kerk, en ook de jongeren kregen een traktatie vanwege deze verjaardag met een link naar een quiz.

ADA-viering: Maria, Moeder, Mei

9 mei 2021

In deze ADA-viering, verzorgd door de liturgiecommissie op moederdag stond Maria centraal. De mei maand is Mariamaand. De viering kreeg als thema mee: Maria, Moeder, Mei. Vanuit verschillende invalshoeken werd het leven van Maria, de moeder van Jezus belicht. De viering is nog na te beluisteren via kerkdienstgemist.nl. Ga hiervoor naar de website en klik op 9 mei. Bij de uitgang werden zakjes met M&M’s uitgedeeld vanwege Maria Moeder Mei.

Stille week in De Bleek

april 2021

Vanwege corona was alles in de Stille Week niet zoals anders. Maar we waren in kleine kring bij elkaar in De Bleek en daaromheen een grote kring mensen die digitaal meevierde. De kinderen maakten thuis Palmpaasstokken, de zangers zongen uit volle borst (soms zelfs meerstemmig), Gosse en Jos bespeelden het orgel, Tienus speelde trompet, Hike-Flurina speelde fluit, velen lazen een tekst, de liturgiecommissie verzamelde gebedsintenties, de bloemengroep zorgde voor de aankleding en kerkenraadsleden en kosters waren druk met het steeds weer anders inrichten van De Bleek. Velen hebben geholpen om de liturgieboekjes met kaars en matse in heel Almelo thuis te bezorgen. Dankzij de inbreng van velen was het een bijzondere week en konden we Pasen vieren!

Palmzondag

28 maart 2021

Op Palmzondag stond het zesde geestelijke werk van barmhartigheid centraal: de dwalenden terechtwijzen. Ter illustratie hiervan strooide Siebe met afval, dat gelukkig keurig weer werd opgeruimd. De kleur ging van koninklijk rood naar Paars om het begin van de Stille week te markeren.

40-dagentijd in De Bleek

voorjaar 2021

Voor Palmpasen zijn er weer tasjes bezorgd, zodat de kinderen dit jaar thuis hun palmpaasstok kunnen maken! Er zit ook een  boekje met een creatieve ontdekkingsreis naar Pasen, om thuis mee aan de slag te gaan.Het jongste Bleeklid krijgt een kleurplaat en een haantje (laatste foto).

De 40 dagentijd is begonnen en zo zijn we met ons thema ‘Mindset van barmhartigheid’ op weg naar Pasen. Voor de kinderen is het vertaald met: ‘Helpen met je hoofd’. Zij kregen bij de start van de 40 dagentijd een tasje met materiaal om met dit thema bezig te zijn.

Ook gaan de Bleekboxen nog rond onder de gezinnen en zijn ze op deze manier bij De Bleek betrokken.

Actie gratis boodschappenpakketten bij de Plus

voor de Boodschappenmand

​Wat is de spaaractie ondanks coronatijd een onverwachts succes geworden! We hebben samen maar liefst 31 pakketten bij elkaar gespaard. Echt een prestatie, want u kon de zegels niet zoals gewoonlijk in de Bleek in de doos stoppen, maar hebt ze bij Monica of bij mij in de brievenbus gebracht. Ook kwamen er zegels per post.

Toen we de pakketten ophaalden bij Plus van Limbeek kregen we er dit jaar maar liefst 5 gratis van hen! De teller staat dus totaal op 36 pakketten. Een geweldig mooi resultaat. Namens de Boodschappenmand heel veel dank aan alle spaarders!!!
Dinie Keizer

De Bleek in de sneeuw

7 februari 2021

Wat was het een mooie witte wereld, op zondagmorgen 7 februari. Voor allen die een taak hadden in de viering was het een heel avontuur om bij De Bleek te komen. Sommigen moesten een uur lopen door de sneeuw! Maar iedereen was er en zo kon de viering ondanks ‘code rood’ doorgaan.
 
 
Er was een symbolische maaltijdsviering met een mooi brood en een In Memoriam van Jannie Hammink-ten Boom. Thuis vierden mensen mee (zie de laatste foto). De Bleek was prachtig in al dat wit!