Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Stille week in De Bleek

april 2021

Vanwege corona was alles in de Stille Week niet zoals anders. Maar we waren in kleine kring bij elkaar in De Bleek en daaromheen een grote kring mensen die digitaal meevierde. De kinderen maakten thuis Palmpaasstokken, de zangers zongen uit volle borst (soms zelfs meerstemmig), Gosse en Jos bespeelden het orgel, Tienus speelde trompet, Hike-Flurina speelde fluit, velen lazen een tekst, de liturgiecommissie verzamelde gebedsintenties, de bloemengroep zorgde voor de aankleding en kerkenraadsleden en kosters waren druk met het steeds weer anders inrichten van De Bleek. Velen hebben geholpen om de liturgieboekjes met kaars en matse in heel Almelo thuis te bezorgen. Dankzij de inbreng van velen was het een bijzondere week en konden we Pasen vieren!

Palmzondag

28 maart 2021

Op Palmzondag stond het zesde geestelijke werk van barmhartigheid centraal: de dwalenden terechtwijzen. Ter illustratie hiervan strooide Siebe met afval, dat gelukkig keurig weer werd opgeruimd. De kleur ging van koninklijk rood naar Paars om het begin van de Stille week te markeren.

40-dagentijd in De Bleek

voorjaar 2021

Voor Palmpasen zijn er weer tasjes bezorgd, zodat de kinderen dit jaar thuis hun palmpaasstok kunnen maken! Er zit ook een  boekje met een creatieve ontdekkingsreis naar Pasen, om thuis mee aan de slag te gaan.Het jongste Bleeklid krijgt een kleurplaat en een haantje (laatste foto).

De 40 dagentijd is begonnen en zo zijn we met ons thema ‘Mindset van barmhartigheid’ op weg naar Pasen. Voor de kinderen is het vertaald met: ‘Helpen met je hoofd’. Zij kregen bij de start van de 40 dagentijd een tasje met materiaal om met dit thema bezig te zijn.

Ook gaan de Bleekboxen nog rond onder de gezinnen en zijn ze op deze manier bij De Bleek betrokken.

Actie gratis boodschappenpakketten bij de Plus

voor de Boodschappenmand

​Wat is de spaaractie ondanks coronatijd een onverwachts succes geworden! We hebben samen maar liefst 31 pakketten bij elkaar gespaard. Echt een prestatie, want u kon de zegels niet zoals gewoonlijk in de Bleek in de doos stoppen, maar hebt ze bij Monica of bij mij in de brievenbus gebracht. Ook kwamen er zegels per post.

Toen we de pakketten ophaalden bij Plus van Limbeek kregen we er dit jaar maar liefst 5 gratis van hen! De teller staat dus totaal op 36 pakketten. Een geweldig mooi resultaat. Namens de Boodschappenmand heel veel dank aan alle spaarders!!!
Dinie Keizer

De Bleek in de sneeuw

7 februari 2021

Wat was het een mooie witte wereld, op zondagmorgen 7 februari. Voor allen die een taak hadden in de viering was het een heel avontuur om bij De Bleek te komen. Sommigen moesten een uur lopen door de sneeuw! Maar iedereen was er en zo kon de viering ondanks ‘code rood’ doorgaan.
 
 
Er was een symbolische maaltijdsviering met een mooi brood en een In Memoriam van Jannie Hammink-ten Boom. Thuis vierden mensen mee (zie de laatste foto). De Bleek was prachtig in al dat wit!

Kerst in De Bleek

25 en 27 december 2020

Op Kerstmorgen was er een feestelijke dienst in De Bleek met een mooie kerstboom en prachtige muziek. De dienst op derde kerstdag stond ook in het teken van muziek met allerlei favoriete kerstmuziek van Bleekers afgespeeld via YouTube, maar er werd ook nog een lied live gezongen!

Kerstchallenge voor de jongeren van De Bleek

23 december 2020

De jongeren van De Bleek hebben met verschillende teams een online escape room gedaan, uiteraard met een kerstthema. Dit was nog best een uitdaging, maar gelukkig wel gezellig! Hieronder een aantal foto’s.

Kerststallen van Bleekers

Kerst 2020

Het thema van het adventsproject was: Welkom in de stal! Om ondanks alle beperkingen toch een beetje ‘samen’ Kerst te vieren, hebben we de oproep gedaan om foto’s in te sturen van onze kerststalletjes thuis. Wat is er een verscheidenheid aan materiaal, aan grootte, aan invulling van de kerststal. Kijk naar deze online kerststallen expositie van De Bleek. Zo zijn we toch met elkaar verbonden!

Advent in De Bleek

december 2020

Advent 2020 staat in het teken van de figuren uit de kerststal en hun verhalen. Het Adventsdoek van Artdesch (kunstatelier van de Twentse Zorgcentra) vertelt de verhalen in prachtige kleuren. Elke week gaan er een paar nieuwe ‘bladzijden’ open en gaat het verhaal verder. De figuren uit de kerststal zien we in een stal verschijnen: elke week weer een paar nieuwe figuren erbij. Zo worden de oude verhalen verteld en komen ze in ons midden tot leven.

De kinderen van De Bleek hebben een kerst-voorbereidingspakket gekregen. Zo leven we toe naar het feest en ontdekken we dat wachten op het feest ook wérken aan het feest is! De kinderen zijn in deze weken onder andere kerstkoekjes aan het bakken. De ouders van Maurits, Reinier en Constantijn, de ouders van Julia en Floortje, de ouders van Lisette en de ouders van Coen en Maud hebben foto’s ingestuurd. Coen bakt de koekjes met zijn vriendje Ferhat. Constantijn heeft in plaats van een kerststal een kerstengelenslinger gemaakt!  Inmiddels hebben de kinderen en jongeren ook een kerstgroet ontvangen van De Bleek, hiervan zijn ook foto’s te zien.