Fotogalerij van De Bleek

Op deze pagina’s is een fotoverslag te zien van alles wat er in de Bleek gebeurt: bijzondere vieringen, seniorentochten, activiteiten van de kinderen, de jaarlijkse boekenmarkt, wandeltochten enz. De meest recente foto’s zijn hier te zien, voor oudere foto’s zie:

Eeuwigheidszondag in De Bleek

20 november 2022

Zondag 20 november hebben we de overledenen herdacht. Familieleden van wie sinds oktober 2021 overleden waren, waren in De Bleek. Bij elke naam werd er door hen een kaars aangestoken. Later werden ook nog andere namen genoemd en mocht ieder die dat wilde zelf een waxinelichtje aansteken. Gelukkig kon dat dit jaar weer! Het was fijn dat Trudi samen met Monica voorging. Zij is bij veel uitvaarten betrokken geweest en het is fijn dat zij er dus ook was. Het thema van de viering was ‘Jouw naam’ en bij een gedicht van Neeltje Maria Min en een lezing uit Exodus hield Trudi een overdenking. De cantorij onder leiding van Jos Keijzer zong mooi. Bijzonder dat zo’n klein groepje zo’n mooie en zinvolle bijdrage kan leveren!

 

Seniorenmiddag in De Bleek

15 november 2022

Op dinsdag 15 november was er na 2 jaar eindelijk weer een seniorenmiddag in De Bleek! Rolf Ruesink, journalist en schrijver, nam de aanwezigen aan de hand van foto’s en filmfragmenten mee naar de nostalgische jaren’50 en ’60 van de vorige eeuw. Aan het eind van de presentatie was er een leuke quiz. Tussendoor werd er gezellig bijgepraat met tot slot een heerlijke broodmaaltijd. Dank aan allen die deze middag tot een succes hebben gemaakt!

 

Oogstzondag in De Bleek

6 november 2022

Zondag 6 november vierden we oogstzondag in De Bleek. Voor in de kerk stond een prachtig oogst-stilleven, weer gemaakt door Juul de Ruiter. Dat is een heel werk, dank daarvoor! Daarnaast was een prachtige opstelling van boodschappen voor de boodschappenmand. Dank aan alle goede gevers. Juist in deze tijd zijn er velen die niet zonder extra hulp kunnen.

In de viering speelde de symboliek van de boom een rol, n.a.v het prentenboek ‘Der Baum in mir’. In ieder mens groeit een boom die kan bloeien en vruchten geven. Afke-Huldrike gaf spontaan kindernevendienst en maakte met de kinderen een prachtige boom. In de appeltjes schreven zij wat voor boom zij zelf wilden zijn. Het scapulier op de toga van Monica was dit keer wel heel toepasselijk: een boom vol vruchten. We lazen psalm 1 en 92 over de boom aan stromend water (wat symbool staat voor de woorden van God over rechtvaardigheid en vrede). Die boom is, hoe oud hij ook is, altijd in de bloei van zijn leven!

Na de viering kon ieder enkele van de mooie oogstpresentjes meenemen om er mensen blij mee te maken. De diakenen hebben het weer prachtig geregeld!

 

Startzondag in De Bleek

18 september 2022

Startzondag was een warme, zeg maar: zonnige dag – hoewel het de hele dag flink regende. Maar bij Erve Pezie was het droog en gezellig vol en waren we bezig met het thema ‘duurzaamheid’. We begonnen met koffie en heerlijke zelfgebakken koekjes. In de viering lazen we een boek over kleine Adam die alle rotzooi en ellende uit de wereld kwijt wilde. Uit de bijbel lazen we teksten uit Genesis 6-9 over Gods grote ‘bewaarboot’, waarin hij het goede wilde bewaren om een nieuw begin te kunnen maken. Mevrouw Noach kwam even in ons midden om te vertellen over haar worsteling wat zij in de ark mee wilde nemen en wat zij achter wilde laten.  Rik van Soldt hield een overdenking over crises en opnieuw beginnen. Hij legde een link naar crises in ons persoonlijke leven, en naar het proces ‘Loslaten en opnieuw beginnen’ waarbij we vasthouden wat goed was om een nieuwe start te kunnen maken.

 

Na de viering waren er duurzame hapjes en vervolgens verschillende workshops: upcyclen met oude tijdschrijften, natuurmandala’s maken, zingen en nadenken over een kerk die kan blijven duren. 

We hadden een heerlijk lunchbuffet en besloten met een korte viering met de inbreng van de verschillende workshops. Dank aan allen die meegewerkt en meegedaan hebben!

Overstapviering in De Bleek

12 juni 2022

Voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool was er op 12 juni de overstapviering. Zij gaan een nieuwe fase in, een nieuw landschap van hun leven. Daarvoor kregen zij bagage mee voor onderweg en ze kregen de zegen mee. Want ook in de onbekende landschappen van je leven, gaat de Eeuwige met je mee. Om dit onbekende landschap te symboliseren was er een rivier in de kerk waar de achtste groepers overheen stapten naar de overkant. Bleekers hadden kaartjes met goede wensen geschreven – zo leven we als Bleekgemeenschap met deze achtstegroepers mee!

 

Pinksteren in De Bleek

5 juni 2022

Pinksteren was in De Bleek het feest van de diversiteit. Om dat zichtbaar te maken had iedere kerkganger één bloem meegenomen. Dat gaf drie prachtige veelkleurige bossen bloemen: zoveel variëteit, zoveel verschillende vormen en kleuren. Het was daarmee een symbool voor de veelzijdigheid van de kerk. Want op Pinksteren is de diversiteit begonnen: het verhaal van de Eeuwige werd gehoord in vele verschillende talen. Meteen in de vroege kerk waren er grote verschillen tussen gelovigen: sommigen van oorsprong Joods, anderen met een heel andere achtergrond. We lazen daarover uit Romeinen 14, een bijzondere tekst waarin gelovigen opgeroepen worden niet over elkaar te oordelen, ook als anderen anders geloven dan jij. De bloemen zijn na de viering als Pinkstergroet van ons allen naar de Hofkamp gebracht.

 

Workshop van de kindernevendienst

3 juni 2022

De vrijdag van het Pinksterweekend was er een workshop voor de kinderen van de kindernevendienst. Annet en Marjon hadden een prachtig programma voorbereid met een verhaal over een kleine duif die geïnspireerd door de Pinksterduif een vredesduif wordt. In het boek zie je overal een oranje veertje – teken dat de Pinksterduif daar ook geweest is. Daardoor weet kleine duif dat hij niet alleen is. Zo kunnen ook wij, net als de kleine duif, de wereld wat mooier te maken. De kinderen gingen aan de slag met hout en spijkers, klei en veren en zo maakten zij hun eigen duif. Wat een prachtige duiven zijn het geworden! Bij sommigen zie je een oranje veertje van de Pinksterduif. Er waren koekjes in de vorm van duiven, snoepjes waarmee je als een vogel kon fluiten en tot slot een hoge stapel pannenkoeken (en Jolien hielp bakken!). Dank aan Annet en Marjon en alle kinderen voor het meedoen.

 

Boekenmarkt op Hemelvaart

26 mei 2022

Op Hemelvaartsdag was er een gezellige boekenmarkt in De Bleek. Er waren heel veel boeken, netjes gesorteerd op onderwerp, maar ook DVD’s, CD’s en puzzels. De hele dag door kwamen er allerlei mensen langs die na het zoeken ook nog wat lekkers konden eten en drinken. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om deze dag mogelijk te maken!

 

Seniorentocht naar de synagoge in Enschede

18 mei 2022

Op 18 mei was de jaarlijkse seniorentocht van De Bleek. De reis ging ditmaal naar de synagoge van Enschede. ’s Avonds stond er bij het restaurant “ Beim Scheinswirt” een zeer uitgebreide broodmaaltijd klaar. Het was een gezellig uitje met geanimeerde gesprekken, lekker eten, interessante informatie en natuurlijk het mooie Twentse landschap!