impressie van de wandelgroepen

Impressie van de wandelgroepen

Hieronder een impressie van de wandelgroepen, geschreven door Margo Fransen, één van de deelnemers.
 

Geef de schrijfster Maartje Wortel wolken, gras, schapen, geiten, vogels en een sloot en ze is gelukkig, lees ik net in mijn dagblad. Velen kunnen haar dat nazeggen. Denk alleen maar aan onze wandelgroep. Met hoeveel plezier lopen wij niet onze kilometers elke tweede zaterdag van de maand, en dat al meer dan 13 jaar! Het is inmiddels een hechte club geworden. Dat verhindert een nieuwkomer echter niet zich moeiteloos in te voegen.
 
In de wintermaanden blijven we tamelijk dicht bij huis. Wanneer de dagen beginnen te lengen, zoeken we het verderop. Zo hebben we in de afgelopen jaren uitstapjes ge-maakt naar Arnhem en het Reestdal en o.a. het Twente-pad, het Vechtdalpad en een deel van het Marskramerpad gelopen. Een topper vond ik het Hanzestedenpad van Doesburg naar Kampen, in totaal 320 km.
 
Op 12 september 2015 hebben we de wereldvredesvlam uit De Wonne in Enschede gehaald. Een maand later heeft een aantal van ons meegedaan aan de klimaatloop van Deventer-Colmschate naar Zutphen voor een rechtvaardig klimaatbeleid.
 
Tot nu toe sloten we het seizoen altijd af met een tweedaagse: een dag fietsen/roeien en een dag wandelen met een overnachting in een Stayokay, een Nivonhuis of een klooster. Dit jaar hebben we ter afsluiting samen gegeten.
 
We lopen ongeveer 20 km per keer, niet echt meer een fysieke inspanning, wel een mentale ontspanning. Al wandelend raakt mijn hoofd leeg. De natuur slokt mij op. De ruisende bladeren herinneren mij aan de beginregels van een gedicht van Nicolaas Beets:
 
‘De moerbeitoppen ruisten;’
God ging voorbij;
Neen, niet voorbij, hij toefde;
 
Ja, geef mij ook maar wolken, gras, schapen, geiten, vogels en een sloot…

 
Spreekt deze impressie van de wandelgroepen je aan? Kom dan gerust eens meewandelen!

Terug naar wandelgroep