Jeugdkerk in De Bleek

Voor middelbare scholieren is er op jong en oud zondagen jeugdkerk in De Bleek. Net als de kindernevendienst verlaten zij de kerkzaal met het licht. Tot het einde van de viering blijven zij in hun eigen ruimte.

Programma
Het programma van jeugdkerk in De Bleek is afhankelijk van de leiding en van het seizoen. Soms is er een inhoudelijk programma over een thema. Soms wordt jeugdkerk meer sportief of in spelvorm ingevuld. Zo is er getraind voor een sponsorloop voor Serious Request.

Acties
Jongeren zijn graag praktisch bezig. Het samen ergens actie voor voeren geeft verbondenheid met elkaar . Bovendien sluit deze praktische kant van ‘geloven’ in deze fase beter aan. Zo zijn jongeren op praktische wijze bij kerk en geloof betrokken.

  • In 2015 hebben de jongeren lopend en fietsend een deel van de afstand naar het glazen huis in Heerlen afgelegd. Op deze wijze brachten we de cheque van de Protestantse Gemeente Almelo weg. We overnachtten samen in een protestantse kerk in Heerlen.
  • In 2016 hebben we in de aanloop naar Pasen allerlei acties gevoerd voor het campagneteam Huntington. Ook deze actie was gezamenlijk met de andere protestantse wijkgemeenten. De jongeren van De Bleek hebben o.a. een dag en nacht gevast en zich daarbij laten sponsoren. Ook hebben zij auto’s gewassen en hebben zij lekkere dingen gebakken om te verkopen bij het koffiedrinken na de viering.

Ruimte en inspiratie bieden
Jongeren in deze leeftijd zijn druk met school en met hun vrienden. In deze fase zijn zij op zoek naar wie zij zelf zijn en naar wat zij willen en kunnen. In jeugdkerk willen we een klankbord voor hen zijn en hen ruimte en inspiratie bieden om zich te ontwikkelen.