Activiteiten rondom Taizé

Van 26 april tot en met 3 mei 2020 gaan Monica Schwarz en Siebe Hiemstra naar het Franse Taizé, voor een bezinningsweek bij de gemeenschap van Taizé. Een dergelijke week is een bijzondere belevenis vol ontmoetingen, inspiratie, stilte en verbondenheid. Wie wil dit ook wel eens meemaken? Monica en Siebe willen wel samen met een groep gaan: jongeren en ouderen die nieuwsgierig en open zijn en interesse hebben in een week van bezinning en tot rust komen.

Ook hebben we andere activiteiten rondom Taizé: in De Lichtkring wordt 2 keer op een zaterdagmorgen een workshop gehouden in de stijl van Taizé. Het programma volgt het ritme van Taizé met korte vieringen, een inleiding over een thema met daarna onderling gesprek en tot besluit een maaltijd in Taizé stijl. Zo ervaar je iets van de sfeer van Taizé.

Deze activiteiten rondom Taizé zijn geïnspireerd op een piepklein maar wereldberoemd dorpje op een heuvel in het Franse Bourgondië. Elk jaar komen er duizenden mensen (vooral jongeren) uit de hele wereld naar toe. De broeders van de oecumenische kloostergemeenschap van broeders delen hun leven met elkaar en met gasten uit de hele wereld. De broeders hebben een heel eigen manier van vieren en zij zoeken steeds naar verzoening en verbinding tussen mensen en volken.

Is je belangstelling gewekt? Lees meer over de reis of over de workshops.