Advent 2019 in De Bleek

Wachten?! Het thema van Advent 2019 in De Bleek.

Wachten, daar houden de meeste mensen helemaal niet van. Wachten is over het algemeen niet onze favoriete bezigheid. In onze wereld is snelheid meer en meer de norm: sneller internet, snelle levering, instant maaltijden en noem maar op. Maar Advent, de vier weken voorafgaand aan Kerst staan in het teken van wachten. Want dit is de donkerste tijd van het jaar, en wij wachten op het licht.

Wachten op het licht
Het oude midwinterfeest, de dag waarop de dagen weer langer worden, was van oudsher een belangrijk feest. In de donkerste tijd van het jaar besef je extra hoe belangrijk het licht en de warmte van de zon zijn. Dan ben je blij dat de zon weer elke dag aan kracht zal winnen.  Het christelijke kerstfeest is met dit feest verbonden vanwege de symboliek: in het duister van onze wereld wachten wij ook op het Licht.

Thema Adventsproject
Dit jaar in Advent 2019 in de Bleek willen we met het thema ‘wachten’ aan de slag. Waarom is wachten zo moeilijk? Wat zijn de goede kanten van wachten? Hoe kun je, als het moeilijk is, het moeten wachten uithouden? Wat hebben verlangen en wachten met elkaar te maken? Er staat een grote adventskalender in de kerk: wat zouden er voor verrassingen in zitten?

Overzicht Advent 2019 in De Bleek:

datum voorganger thema bijzonderheden
zo 1 december da. Monica Schwarz wachten

jong&oudviering

Trudi Lambers Heerspink wordt als pastoraal werker verbonden aan De Bleek

zo 8 december ds. Siebe Hiemstra uithouden  
zo 15 december Helene Westerik verlangen  
zo 22 december da. Monica Schwarz verwachten medewerking van de cantorij onder leiding van invaldirigent Jos Keijzer
woe 25 december da. Monica Schwarz Maria bewaarde als deze woorden in haar hart gezinsviering met aandacht voor jong en ouder in de viering

 

Welkom om met ons hoopvol te wachten op het Licht!