Elk jaar hebben we in De Bleek een eigen adventsproject rond een thema. Dit jaar zijn er grote zorgen over de toekomst: de klimaatscrisis, de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de hoge energiekosten, de vluchtelingencrisis en de stikstofcrisis.

Ook in de bijbelse tijd waren er oorlogen en crises – en verlangden mensen naar een goede toekomst. In die tijd was de geboorte van een kind daarbij wezenlijk: zonder kinderen had je geen toekomst, was er niemand die voor je kon zorgen als je oud en gebrekkig zou worden. Daarom zijn er in de Bijbel zoveel verhalen over vrouwen die verlangen naar een kind en vieren we Kerst met de geboorte van een kind.

Tegenwoordig zijn er mensen die vanwege de klimaatcrisis geen kinderen willen krijgen. Wat is het verdrietig als de toekomst zo’n zwart scenario dreigt te worden. In De Bleek gaan we nadenken over het verlangen naar toekomst en wat daarvoor nodig is.

Vorig jaar hing de kerstboom in De Bleek vol met sterren, gemaakt door Bleekers. Dit jaar gaan we weer samen aan de slag en willen we de boom samen versieren met verschillende dingen die met de geboorte van een kind te maken hebben: kinderwagens, rompertjes en beschuit met muisjes.
 
 

Rooster vieringen

In de vieringen komen de volgende vrouwen aan de orde:

27  nov – eeste advent Siebe Hanna
4 dec – tweede advent Monica Hagar
11 dec – derde advent Trudi Sara
18 dec – vierde advent Monica Elisabeth
25 dec – kerst Monica Maria

 

toekomst
 
 

De kerstboom in De Bleek helpen versieren!

Net als in de voorgaande jaren willen we samen de kerstboom in De Bleek versieren. Dit jaar maken we dingen die te maken hebben met de geboorte van een kind: een kinderwagen, een rompertje of een beschuit met muisjes. Tegenwoordig hebben veel baby’s rompertjes met afbeeldingen of teksten: wat past er bij het kind in de kribbe? En wat voor beschuiten zouden zijn ouders trakteren? En de kinderwagen, hoe zou die er uit zien?

Er zijn mallen gemaakt die je kunt versieren en uitknippen. Ze liggen in De Bleek – maar je kunt ze ook bij Monica afhalen of bellen of zij ze wil bezorgen. Ook zijn ze hier te downloaden (rompertje/beschuit, kinderwagen). Om ze stevig genoeg te maken moeten ze op dikker papier geprint of geplakt.

Ga er met al je creativiteit mee aan de slag! Je kunt tekenen, je kunt dingen opplakken, je kunt het helemaal op je eigen manier doen. We hopen op een heel mooie kerstboom!