Op zaterdag 5 februari 2022 verwelkomen we Caroline van der Plas, lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging en lid van de Tweede Kamer.

5 februari

Over de spreker
Zij zet zich in voor een betere behandeling van de belangen van individuen en groepen tegen een bureaucratische overheid en een dominante eenzijdige invloed van bedrijven en organisaties. Haar beweging is ontstaan vanuit de ‘boerenbeweging’ voor een eerlijke prijs voor agrarische producten en vanuit de Partij voor de Dieren voor meer aandacht voor de natuur en het algemeen welzijn.

Caroline van der Plas werd in oktober 2021 gekozen tot beste volksvertegenwoordiger: “Het is een win-winsituatie” RTV Oost berichtte hierover.

Recent is een nieuwe regeringsploeg aangetreden. Wij zijn benieuwd welke wegen Caroline gaat bewandelen.  Wij verwachten een levendige uitwisseling van gedachten. En wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze uitwisseling. Hoe kan de overheid het geschonden vertrouwen van de burger herstellen? Voor zowel de coalitie als de oppositie is dit een uitdaging van formaat.

Praktische informatie
Waar
: stadskerk De Bleek, Hofstraat 1
Wanneer: zaterdag 5 februari
Aanvang: 16.30 uur, zaal open: 16.00 uur
Toegang: € 7,50 en dat is inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en drankje na afloop.

Gezien de situatie na de persconferentie van 14 januari 2022 gaan wij ervan uit dat wij max. 80 personen ontvangen in de kerkzaal. Aanmelden is daarom noodzakelijk. Dat kan bij Pauline Vrolijk e-mail: paulien.dejong@outlook.com  mobiel (06) 437 419 34 en bij Pieter van Rijssel e-mail: rijsp@outlook.com  mobiel (06) 577 842 39. Als de situatie op 25 januari 2022  – nieuwe persconferentie – daar aanleiding toe geeft dan zullen we dit nieuwsbericht aanpassen.

Over de lezingen
Het Bleeklezingenteam zoekt naar diversiteit onder mensen, die iets te zeggen hebben. Dan kan je gebruik maken van een kleurrijk en veelzijdig  palet. Anders gezegd wil het team een platform bieden aan mensen die niet direct verbonden zijn aan een kerk of religieuze stroming.

In het verleden heeft het team Pieter Omtzigt uitgenodigd. Helaas kon hij vanwege ziekte en Coronabeperkingen niet komen. Ook de voorzitter van Urgenda, Marianne Minnema, is uitgenodigd om naar de Bleek te komen en haar verhaal te vertellen. Zodra zij gelegenheid heeft zal zij de uitnodiging aanvaarden.