De dag van ‘de Matthäus’ met muziekhistoricus Joop van Velzen. Op zaterdag 23 maart 2024 in Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1 Almelo. 

De colleges van muziekhistoricus Joop van Velzen, M.Sc./M.A. gaan in op de ontstaansgeschiedenis, het wezen van de barok, de gelaagdheid van het stuk, de diverse bronnen, de structuur en opbouw, de mystiek erin, de herontdekking in de 19e eeuw en de hedendaagse uitvoeringspraktijk, kortom de Matthaus Passion als Nederlands cultuurmonument. Met vele passende beeld- en geluidsfragmenten wordt de aangeboden informatie geïllustreerd en ondersteund. Kennis van en ervaring met het notenschrift en partituren is niet noodzakelijk. Met het audiovisuele lardeert Joop van Velzen zijn presentaties zodanig, dat een goed samenhangend totaalbeeld ontstaat.

 

Programma:                                                                            

09.30 – 10.00 uur:         Inloop en ontvangst
10.00 – 12.30 uur:         Welkom en deel 1 van het college met tussentijds pauze
12.30 – 13.30 uur:        Lunch
13.30 – 16.00 uur:         Deel 2 van het college met tussentijds pauze
Vanaf 16.00 uur:          Ontmoeting met borrel met hapjes                                                                             

Opgave en info:
Wilt u komen, stuur dan een email naar info@debleekalmelo.nl . De kosten voor het college inclusief lunch, koffie/thee en borrel bedragen 20 Euro, te betalen door overmaking op de rekening van:    VER  van VRIJZ GODSDIENST: NL 77 ABNA 044 25 18 412 onder vermelding van:  Matthaus in De Bleek. Eventueel kan contant betaald worden bij binnenkomst. Onze contactpersonen zijn telefonisch bereikbaar: Pauline Vrolijk (06 437 419 34) en Ron van Hutten (06 340 291 49).

Bereikbaarheid locatie:
Per openbaar vervoer vanaf het NS-station Almelo lopend (ca. 15min.) Stadskerk De Bleek te bereiken via de binnenstad. Per auto kunt u Stadskerk De Bleek bereiken via de stedelijke rondweg door op de Van Rechteren Limpurgsingel de afslag Hofstraat te nemen. Parkeergelegenheden vindt u op ons eigen terrein. Indien deze bezet zijn kunt u in de drie zeer nabij gelegen parkeergarages (P1, P2 en P3) aan de Hagenborgh parkeren.