danskring

Vanwege het Coronavirus zullen we voor de zomer niet meer dansen in De Bleek. Maar komend najaar dansen we weer verder! Onderaan dit bericht de nieuwe data.

De Bleek heeft een dansende domina! Zij vindt inspiratie in meditatieve dansen. Deze vorm van dansen wordt ook wel sacraal dansen genoemd omdat het in deze dansvorm gaat om de verbondenheid met de Eeuwige. Deze dansen verbinden: met de Eeuwige én met elkaar.

In het afgelopen voorjaar is er gedanst in De Bleek, steeds rond een thema: de bron, de liefde, de woestijn, het paaslicht en de zomer. De groep (er zijn steeds rond de 10 mensen, óók mannen!) is enthousiast en wil graag door. Daarom hebben we besloten ook in het nieuwe seizoen maandelijks een danskring te houden in De Bleek.

De dansen bestaan uit eenvoudige passen die vaak in een kring worden uitgevoerd. De muziek varieert: klassiek, religieus (bijvoorbeeld Taizéliederen), folkloristisch en hedendaags. Het zijn eenvoudige dansen zijn waaraan iedereen kan meedoen. Je kunt elke avond komen meedoen, maar de avonden staan los van elkaar en je kunt dus ook af en toe meedoen of een keertje proberen of het iets voor je is.

leiding:           
da Monica Schwarz

data:

22 september 2020

20 oktober

24 november

15 december

plaats:        
De Bleek

kosten:       
vrijwillige bijdrage

Sluit je aan bij onze danskring en kom een keer meedansen. Van harte welkom!