Duo-expositie in De Bleek

Tot en met 3 september 2019 is er een duo-expositie in De Bleek van met gedichtschilderijen vanTine Welter (eerste foto) en vlinderfoto’s van Elly Kok-Riep. (tweede foto) De duo-expositie is elke zondag na de dienst te bekijken vanaf 11.15 uur; elke zaterdag tijdens de Open Deur en op 13 juli en 24 augustus na de lezingen van 18 tot 19 uur. Voor meer informatie zie ook Facebook: debleekalmelo of vrijzinnigalmelo.

Hieronder nog wat meer informatie over de twee kunstenaars van de duo-expositie in De Bleek:

TINE WELTER: gedichtschilderijen

Als kind tekende Tine Welter al veel en als twintiger is ze begonnen met lessen in de aquareltechniek. Later volgde ze schrijfcursussen. Zowel in teksten als in schilderijen zijn ritme en dynamiek belangrijk. Dat is de overeenkomst tussen schrijven en schilderen.

Haar gedichten gaan allemaal in meer of mindere mate over emoties die niet overal expliciet genoemd worden, maar nadrukkelijk wel aanwezig zijn.

In 2018 kwam zij op het idee om haar gedichten te voorzien van een schilderij, waarbij ze vooral een sfeerbeeld heeft neergezet. Een beeld dat het gedicht versterkt. De gebruikte verf is acryl, nieuw voor Tine. ‘Het was een ontdekkingstocht naar wat het best werkt,’ vertelt Tine, ‘vandaar de variatie.’

 

ELLY KOK-RIEP: vlinderfoto’s

Elly Kok-Riep is geboren en getogen in Delft en woont sinds 1975 in Vriezenveen. Haar eerste fototoestel kreeg ze toen ze 13 was. Fotografie is nog steeds één van haar vele hobby’s en sinds een aantal jaren is ze lid van Fotoclub Wierden.

Haar interesse gaat uit naar het fotograferen in de natuur (bloemen, paddenstoelen, bomen, stranden), dieren (roofvogels, uilen, vlinders, olifanten) en mensen. Ze vindt het ook leuk om allerlei thema’s te fotograferen, zoals allerlei vreemde vormen van bomen, allerlei markten in verschillende landen, hoe mensen hun was ophangen wereldwijd, hoofddeksels of handen- en voetenwerk.

De expositie in Stadskerk De Bleek is haar eerste. Er hangen ingelijste foto’s van diverse vlinders, gemaakt in Nederland, Zuid-Afrika en Vietnam.