duo-expositie van Lini Klos en Rob Renema

In Stadskerk De Bleek is tot 1 september 2020 de duo-expositie van Lini Klos en Rob Renema te bezichtigen. De expositie bestaat uit een grote verscheidenheid aan olieverfschilderijen, zoals bijvoorbeeld: een portret, een dorpsgezicht, bloemen en een zonnig terrasje.

Vanwege het Coronavirus zijn er op het moment geen activiteiten in De Bleek en de expositie is dus helaas ook niet te bekijken. We hopen dat dit in de zomer weer kan en hebben de expositie daarom verlengd tot 1 september.

Lini Klos
Lini Klos kreeg op haar 12e voor het eerst tekenles van Gerard van Haeften, destijds een bekend kunstenaar en tekenaar in Enschede. Daarna werd ze werkzaam als dessinatrice op de ontwerpafdeling van textielfabriek J.F.Scholten in Enschede. Bij Scholten werden de bekende Swan- zakdoeken gemaakt. Lini vertelt verder: ‘We ontwierpen er theedoeken, handdoeken, tafelkleden,  etc. Later werd ik technisch tekenaar bij de Fa. Stork in Hengelo, op de afdeling ‘Suiker’. Wij maakten daar de tekeningen voor de bouw van machines voor suikerfabrieken in Afrika. Afdrukken van een paar van deze tekeningen, heb ik geschonken aan Jaap Scholten, die binnenkort een boek publiceert over de bouw van deze suikerfabrieken in Ethiopië. De loop der jaren heb ik ook teken- en schilderlessen gevolgd bij Pieter Vierhout,  Ankie van Huizen en Paul Tieke. Portretschilderen heeft mijn voorkeur.’

Rob Renema
Rob Renema begon pas op zijn 68e te schilderen. Hij vertelt: ‘Als kind kon ik wel aardig tekenen en schilderen. Daarna heb ik er niets meer mee gedaan. Tot mijn dochter mij een keer als sinterklaassurprise een schilderdoos gaf. Wat moest ik daar nu mee? Een SCHILDERDOOS!? Ik zag het maar als een uitdaging om er, op mijn 68ste, iets mee te gaan doen. En zo is het gekomen dat ik mij in 2013 heb aangesloten bij een hobbyschildersclubje, ‘De Tjasker’. Dit is een gezelligheidsclubje waar geen les wordt gegeven, maar waar alle materialen wel gratis beschikbaar worden gesteld.

Aanvankelijk heb ik met acryl geschilderd. Qua verf lekker makkelijk want het droogt snel. Na enige tijd ben ik overgestapt op olieverf. Het geeft toch een mooier resultaat.’