Het aankleden van de beide zalen met kunst door bekenden en onbekenden geeft steeds weer een boeiend resultaat! Verrassend. We nemen u mee in de tijd langs de exposities in De Bleek.

2018 (1):

Van 2 november 2018 tot 2 februari 2019 de duo-expositie van quiltster Marjo Bonnier en hobbyschilder Johan Stegeman. De quilts worden door u met groot enthousiasme bestudeerd, we zien traditionele patronen en moderne stoffen. De olieverfschilderijen zijn heel sfeervol.

2019 (4):

Van 2 februari tot 1 april de tentoonstelling van de ‘druksels’ van Herman Werkman. Het zijn afbeeldingen bij Joodse legenden. Monica Schwartz regelde dat deze bijzondere tentoonstelling naar De Bleek mocht komen. Ze hield een bijbehorende lezing over het leven en werk van Werkman en de relatie met het chassidisme.

Van 1 april tot 1 juni een groepstentoonstelling van Fotoclub Wierden. Zeer geoefende fotografen presenteren 24 foto’s, ook een serie over huishoudelijke hulpmiddelen uit de tijd 1920-1955. Dat leverde veel gespreksstof.

exposities in de Bleek - foto van uil

Van 1 juni tot 1 september een duotentoonstelling van dichtster Welter en fotografe Riep. Tine Welter koos ervoor om bij haar gedichten acrylschilderijen te maken om de sfeer van de gedichten te intensiveren. Het resultaat werd verrassend gevonden. De mooie verzameling vlinderfoto’s van Elly Riep werden gemaakt in: Nederland, Zuid Afrika en Vietnam.

Van 1 september tot 1 november de expositie van textielkunst door kunstenares Fennie Bouwsema. De ontwerpen geven en intens besef van leven. Het publiek was opnieuw heel geboeid.

2020 (2):

Van 1 november 2019 tot 5 februari 2020 de expositie van Henk Blokhuis, verzamelaar van ex-librissen. Stuk voor stuk mooie etsen, houtsneden en gravures. Thema’s waren Adam en Eva en De ark van Noach.

Van 19 februari tot 8 mei de duotentoonstelling van olieverfschilderijen door Lini Klos en Rob Renema. Door de coronapandemie konden maar heel weinig mensen deze afwisselende expositie bekijken.

2021 (1):

Van 1 juni tot 1 oktober de expositie van 13 kunstenaars van Art Desch/Twentse Zorgcentra. Deze afwisselende, kleurrijke tentoonstelling bleek een groot succes.

exposities in De Bleek - schilderij van een kind

2022 (3):

Van 26 oktober 2021 tot 25 januari 2022 opnieuw de duo-expositie van Lini Klos en Rob Renema. We zien een grote verscheidenheid aan thema’s en kleuren. De techniek is steeds olieverf op doek.

Van 1 februari tot 1 juni de duo-expositie van Lida Ros en Ans Pinxteren. Wat sfeer betreft zien we uitersten. We denken aan ‘Vuur’ van Ans en aan het ‘Kanaal van Almelo naar Nordhorn’ van Lida.

Van 22 juni tot 1 oktober 14 kunstenaars van Art Desch/Twentse Zorgcentra. Opnieuw afwisselend en heel kleurrijk. Het resultaat is eigentijds en kunstzinnig.

We zien dat de pandemie enigszins remmend heeft gewerkt op de exposities. Maar dat geeft niet: nieuwe rondes, nieuwe kansen.

Oproep: Wie wil dit leuke werk van organiseren en inrichten van exposities in de achterzalen van De Bleek op zich nemen? Het is fijn om het met z’n tweeën te doen, dat is inspirerend. Wie belangstelling heeft, kan informeren bij Mieke de Winter, 0624463736. Daarna word je in de achterzalen in een uurtje ingewerkt. Overdenk het, het is mooi werk!