huis van je leven methode

In je leven ben je voortdurend op zoek naar balans: tussen zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf, tussen rust en activiteit, tussen droom en realiteit en tussen werk en privé. In elke nieuwe fase is die balans anders. Met de ‘Huis van je Leven© Methode’ gaan we op 11 en 28 mei op zoek naar balans in eigen leven. Deel van het programma is een gezamenlijke maaltijd met soep en meegebracht brood.

De Huis van je Leven© Methode werkt met een gelijkenis, met een beeld: je leven als een huis met verschillende kamers zoals een werkkamer en een relatiekamer. Met behulp van een praatplaat met die verschillende kamers ga je nadenken over de balans in jouw leven en daarover met anderen in gesprek. De praatplaat helpt je om het vraagstuk zichtbaar te maken en om vragen die anders alleen in jezelf ‘ronddraaien’ tastbaar te maken en te kunnen onderzoeken.

Omdat de metafoor van het huis met de kamers heel concreet is, worden allerlei complexe vraagstukken eenvoudiger en worden verbanden zichtbaar. Je wordt je bewust van de problemen én van de oplossingen.

Data
Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 11 mei naar De Lichtkring van 10-13.30 of op 28 mei naar De Bleek van 15-18.30 en doe mee! Kosten €5,- inclusief soep. Geef je van tevoren even op: hetkerkuiltje@gmail.com of 0546-840484.

Monica Schwarz is een gecertificeerd gebruiker van Huis van je Leven© Methode