Op zaterdag 1 april a.s. is het alweer tijd voor de laatste Bleeklezing van dit seizoen met als titel: Het bezielde landschap. Spiritualiteit in schilderkunst. Kick Bras neemt ons hierin mee.

In oude religies werd de natuur beleefd als bezield door goden en geesten. Dat veranderde door het christendom Maar toch bleef ook in het christelijke Westen de natuur een middel waardoor de Schepper zich manifesteerde.

Landschapsschilders hebben vanaf de late middeleeuwen dat ook proberen te verbeelden. En ook later, toen de kerk weinig invloed meer had op kunstenaars, verlangden zij ernaar hun spirituele visie uit te drukken in hun landschappen. Kick Bras projecteert veel kunstwerken met de nadruk op de symbolistische kunst tussen 1880 en 1940. Kunstenaars: kunstenaars als Gauguin, Van Gogh, Emily Carr, Jacoba van Heemskerk, Emil Nolde en Ferdinand Hodler. Het bezielde landschap. Spiritualiteit in de schilderkunst is ook te koop.

Praktische informatie bij de laatste Bleeklezing van dit seizoen
Waar: Stadskerk De Bleek
Wanneer:  zaterdag 1 april 2023
Hoe laat: deur open 16.00 uur, de lezing begint om 16.30 uur
Kosten:  € 7,50, Leden en donateurs van de VVG en Doopsgezinde gemeente Twente krijgen een korting van € 2,50. Toegang is inclusief een kop koffie/thee en een hapje en drankje na afloop.

laatste Bleeklezing van dit seizoehn