In de afgelopen maanden was er voor veel mensen meer rust en ruimte om over dingen na te denken. Om daar iets van vast te houden wil Monica een leeskring beginnen van boeken op het gebied van spiritualiteit. Het gaat dan om boeken die de verbinding leggen met onze levensvragen en geloofservaring. Het lezen daarvan kan geloofsverdieping geven. Monica heeft allerlei prachtige boeken in mijn kast staan die te denken geven en inspireren. Bovendien worden er steeds weer nieuwe inspirerende boeken uitgegeven. Zijn er mensen die met Monica samen willen lezen en denken, praten en delen?

Velen in De Bleek, maar ook daarbuiten, zijn zoekend naar een eigentijdse, zinvolle manier van denken en geloven. Door met elkaar in gesprek te zijn en niet bang te zijn voor nieuwe ideeën proberen wij te groeien in ons geloven. Daar kunnen boeken bij helpen. Het is een rijkdom dat we van zoveel gedachten en ervaringen van mensen kennis kunnen nemen en van hen kunnen leren. Samen een  boek lezen: dat voegt iets toe. Want het stimuleert je om door te lezen en je kunt er samen over praten en met elkaar delen.

IMonica wil graag starten met het boek ‘Rebible’. Broer en zus Jos en Inez van Oord schreven dit boek over de bijbel, maar dan anders. De schrijvers (hij was predikant in Wierden, zij hoofdredacteur van Happinez) gaven al eens een boeiende lezing in de kapel van Wierden.

Lijkt het je wat om hieraan mee te doen? Heb je meer ideeën voor boeken? Geef je op bij Monica! Laat ook even weten of je voorkeur uitgaat naar de middag of de avond.

leeskring