moment van verbinding

Omdat zoveel dingen afgelast worden en we elkaar niet meer fysiek ontmoeten, is er bij De Bleek iets nieuws gestart: een wekelijkse video met een Moment van verbinding. Kijk daarvoor op het youtube kanaal van De Bleek. 

De video’s zijn bedoeld als verbinding met De Bleek, met elkaar, met de wereld en met de Eeuwige. Je  ziet beelden van de voorjaarstuin rond De Bleek, je ziet iets van het interieur zoals de ramen en de gedenkhoek. En we horen Gosse spelen. De rest van de video is bij Monica in De Lichtkring of bij Trudi thuis opgenomen. Er brandt een kaars, we horen een gedicht, een korte bezinning, er worden kaarsjes aangestoken en er wordt gezongen. Het geheel duurt ongeveer 20 minuten.

Het is een gemis dat we elkaar nu zo weinig of helemaal niet zien. Gelukkig is er telefoon, kunnen we mailen en appen. Zo kunnen we contact houden. Monica en Trudi kunnen in deze periode niet op huisbezoek. Daarom hebben we deze oplossing bedacht. Met deze video’s willen we op een andere manier bij jullie thuis komen en toch iets met jullie delen. Ombeurten zullen Monica en Trudi dit Moment van verbinding invullen.

Onze wereld is ineens heel anders. Dat kan gevoelens van angst, onzekerheid, stress of onmacht oproepen. Wie veel verplicht alleen thuis is, kan zich eenzaam en verlaten gaan voelen. Als je veel alleen bent is het gevaar dat je gaat piekeren en malen ook groter dan in het gewone leven. En zo kan dit juist een tijd zijn waarin je behoefte hebt aan een moment van verbinding.

 

Nu zoveel dingen wegvallen en stilvallen en nu de wereld er ineens zo anders uit ziet, is er veel om over na te denken. Veel wat er altijd vanzelfsprekend was, is dat ineens niet meer. Daardoor ga je er anders naar kijken. Zo kan deze tijd een tijd van (her)bezinning zijn, een tijd om na te denken over wat je nu echt mist, wat je het meest belangrijk vindt, of wat je misschien voortaan anders wilt of kunt doen. Monica en Trudi delen met jullie hun gedachten, benoemen wat moeilijk is en zoeken naar troost en hoop.