In Stadskerk De Bleek is tot 1 oktober een heel afwisselende expositie te zien van 14 kunstenaars van de Twentse Zorgcentra, ArtDesch, Almelo. Om een impressie te geven van de diversiteit vind je hieronder informatie over een aantal kunstenaars.

Annie was een markant persoon en werkte tot op hoge leeftijd met veel plezier bij Artdesch. Ze had dan ook een heel eigen manier van werken ontwikkeld. Zo maakte ze een tekening op stof en bewerkte dit heel intensief kris kras met steekjes en steken.  Het resulteerde uiteindelijk in bijzondere textiele objecten.

Harriët schildert vaak cavia’s: haar favoriete huisdier op haar eigen hondje Buddie na. Daarnaast heeft ze zich toegelegd op het tekenen en schilderen van huizen. Veel huizen uit Almelo zijn al door haar vereeuwigd op papier, hout of  doek. Wat opvalt is haar ingetogen kleurgebruik waardoor de werken   herkenbaar zijn als een echte “Harriët”.

Eddy heeft jaren gewerkt op Artdesch. Hij maakte werkstukken vol sprookjesachtige religieuze verhalen. Voornamelijk maakte hij pentekeningen, soms ingekleurd met stift of dunne verf.  Zijn figuren vormen met hun lange gewaden en vaak rode lippen, een centrale rol in een wereld vol kastelen en mystieke symbolen.

Sylvia is een echte aquarelliste. Ze schildert figuratief. Landschappen, artiesten en indianen zijn haar inspiratiebron. Ze probeert die zo natuurgetrouw mogelijk na te tekenen vanaf opgezochte afbeeldingen of uit haar hoofd. Ze heeft een precieze manier van werken en heeft het afgelopen jaar voor het eerst meegedaan met exposities met haar aquarellen.

De expositie is elke zaterdagmiddag te bezoeken tijdens de Open Deur van 13.00 uur tot 15.00 uur. Altijd is er een gastheer of gastvrouw. Vaak wordt het orgel
bespeeld, soms is er andere muziek, een kopje koffie of thee staat klaar. Iedereen is welkom! Hieronder zijn alvast wat foto’s te zien van de expositie.

expositie
expositie