nieuwe stoelen

Op 23 september zijn er nieuwe stoelen welkom geheten in De Bleek: een ander gezicht! Zij en wij moeten nog even wennen: de stoelen zijn nog niet af en de opstelling nog niet definitief. Maar het begin is er! De bijna honderdjarige Bleek heeft daarom een ander aanzien gekregen. Want: alles wat leeft, verandert. En De Bleek leeft, dat is wel te zien.

Margo Fransen heeft de stoelen welkom geheten en de mensen bedankt, die de komst van deze stoelen mogelijk gemaakt hebben. Want in de afgelopen maanden hebben velen zich voor het stoelenproject ingezet: door te kijken op marktplaats, het ophalen van geld, het coƶrdineren van de werkzaamheden, door de stoelen op te halen, schoon te maken, op te knappen en de oude stoelen te verkopen. Met een gift van een overleden gemeentelid zullen de stoelen nu nog verder worden aangekleed. Ook de opstelling zal nog worden verbeterd. Pas dan is het echt af.

De nieuwe stoelen zijn tweedehands en daarom moet er nog wel wat aan gedaan worden. Maar ze zitten goed en veel stoelen hebben armleuningen. Bovendien kunnen ze gekoppeld worden (eis van de brandweer) en gestapeld. Dat laatste geeft ons meer mogelijkheden om de kerkzaal wat anders in te kunnen richten, bijvoorbeeld bij lezingen of bij bijzondere vieringen. We hopen dat de stoelen en wij ons bij elkaar thuis gaan voelen!