ontmoetingsdag van de VVP 2019

Op zaterdag 16 november bent u welkom op de ontmoetingsdag van de VVP 2019. Thema is: “Zingeving op leeftijd. Waar ouder worden waarde krijgt.”

Er zijn bijdragen van Rene Rosmolen, (eerste foto) auteur van het boek Zin in de ouderdom, en Aart Mak, (tweede foto) oprichter van momentaal.nl: gids en hulp bij intens emotionele levensmomenten. Daarnaast is er een muzikale omlijsting met muziek van Leonard Cohen door Martijn van Kogelenberg.  

Rene Rosmolen zegt over zijn bijdrage:

We worden steeds ouder en ook anders ouder dan vroeger. Tegelijk met de spectaculair toegenomen levensverwachting is er ook sprake van een opmerkelijke paradox. We worden ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Onderweg zijn in de ouderdom is klaarblijkelijk ook een stuk lastiger geworden, en over zingeving wordt niet zo veel gesproken. Ouderdom is hierdoor een soort niemandsland waarin men op zoek is naar zin en betekenis. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden?

Kortom: de ontmoetingsdag van de VVP 2019 belooft een interessante dag te worden, van harte welkom!  Ook niet-leden kunnen zich aanmelden. Voor alle praktische informatie, zie de website van de VVP.