Verschillende groepen musici van Kaliber Kunstenschool zullen zich de komende maanden presenteren tijdens de openstelling van de kerk. Op zaterdag 3 juni is het de beurt aan de  accordeon-vereniging de Almelonia’s onder leiding van Froukje Klinge. Zij spelen om 13.15 uur. Stadskerk De Bleek is open van 13.00 – 15.00 uur.

De vereniging, die 73 jaar geleden opgericht is, bestaat uit 2 orkesten met allemaal accordeonisten die over het algemeen 5 stemmige muziek spelen op accordeon en op de basaccordeon onder leiding van Froukje Klinge. Het repertoire varieert van Tango, tot film melodieën en van Barok tot Top 40 muziek.

Het Recreatieorkest en het A orkest starten samen. In het Recreatieorkest spelen ook volwassen accordeonleerlingen van Kaliber Kunstenschool. Op het repertoire staan bekende en onbekende nummers zoals Stay with me, Oh Lady Mary maar ook 2 kleine werkjes van Henk van Lijnschoten en Tango pour Claude van Richard Galliano. Na de pauze start het A orkest met o.a. een mooie tango van Piazzolla, Introspection van Rogier van Otterloo , Il Postino naar de gelijknamige film en nog vele andere stukken. De Almelonia’s repeteren elke maandagavond vanaf 19.00 uur in Hof 88.

de Almelonia's

In de pauzes schenken enkele gastvrouwen en -heren koffie, thee en limonade. In de gedenkhoek kunt u een kaarsje branden voor iemand die wat extra ondersteuning kan gebruiken. Of voor iemand die blij is met een goede uitslag.

In de achterzalen is een expositie te bekijken van 10 aquarellen van  Anneke Schelfer-Haagsma. Zij woont in Neede. Meer over de kunstenares lees je hier.

Stadskerk De Bleek is ontworpen door de architect H.H. Krabshuis en heeft late Jugendstil en Art Deco-invloeden en behoren tot de zg. Amsterdamse school.