seniorenmiddag in De Bleek

De inmiddels traditionele seniorenmiddag in De Bleek voor alle 65-plussers van onze Bleekkerk wordt dit jaar gehouden op dinsdag 26 november a.s. Hierbij staat gezelligheid en ontmoeting op de eerste plaats en veelal verzorgt een gastspreker een onderhoudend programma. Deze keer hebben we beslag kunnen leggen op het optreden van Jan Bornebroek met zijn programma “Boerenmagie”.

Vanaf de prehistorie tot in de 20-ste eeuw werd het dagelijkse bestaan van de bewoners van deze regio beïnvloed door bijgeloof. Enkele voorbeelden zijn in de huidige tijd nog zichtbaar. Denk aan gevel- en stiepeltekens, stalramen, muurankers, oeleborden, heilsknopen, levensbomen etc. en deze hadden oorspronkelijk allemaal een magische waarde.

De lezing “Boerenmagie” van Jan Bornebroek beoogt een magische belevingswereld van oudsher op een luchtige en laagdrempelige wijze zichtbaar te maken. Jan gaat o.m. uitgebreid in op de (al dat niet op waarheid berustende) magische betekenis en geneeskrachtige werking van oude gebruiken, symbolen, flora en fauna enz. van het platteland. Kortom, allerlei aspecten van volkscultuur, volksgeloof en volksgeneeskunst passeren op luchtige wijze de revue, ondersteund door beamerbeelden. Best interessant dus.

Inloop is op 26 november vanaf 14.00 uur en wordt u ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. Om 14.30 uur beginnen we met het programma van Jan Bornebroek in de kerkzaal. Tijdens de pauze trakteren wij u op een hapje en drankje en besluiten de middag met een gezamenlijke broodmaaltijd.

Ter voorbereiding op deze seniorenmiddag in De Bleek willen we graag weten hoeveel mensen er komen, daarom dient u zich op te geven voor 20 november. U kunt dan ook eventuele dieetwensen of vervoersproblemen naar de kerk kenbaar maken.

Opgave bij: