seniorentocht

Verslag van de seniorentocht naar Doesburg

Op 15 mei was weer onze jaarlijkse seniorentocht. Om 13.00 uur vertrokken we met een volle bus vanaf de Bleek. De tocht ging dit jaar naar Doesburg. Het was mooi zonnig weer en we konden onderweg volop genieten van het prachtige groene landschap. In  Doesburg stond bij lunchroom La Fleur al koffie en thee met appelgebak op ons te wachten. Daarna bezochten we het Mosterdmuseum. Hier werd ons uitgelegd hoe mosterd gemaakt wordt en werd het ook getoond. Met een blokje kaas konden we de mosterd proeven en was er gelegenheid om de echte Doesburgse mosterd te kopen.

De organisatoren van deze tocht hadden nog een extra verrassing voor ons. We konden de Grote of Martinikerk bezichtigen. De kerk heeft vaak schade opgelopen door blikseminslag en is in de 2e wereldoorlog vernield. Door koningin Wilhelmina werd beslist dat de kerk weer opgebouwd moest worden en dit feit werd door een plaquette in de kerk aangegeven.

Wat in deze kerk opviel was dat er verschillende hoeken en ruimtes aangebracht waren. Er worden nog regelmatig diensten gehouden maar de kerk wordt ook gebruikt voor concerten, vergaderingen, feesten en partijen. Op die manier wordt geprobeerd het gebouw financieel draaiende te houden.

Tenslotte hadden we bij La Fleur nog een heel lekkere broodmaaltijd en werd de dag afgesloten.

Hulde aan de commissie die elk jaar weer een mooi uitstapje weet te organiseren. Voor meer foto’s van de seniorentocht zie de fotopagina!

verslag door Hilly van Stuivenberg