In deze coronatijd is alles anders dan gewoon. Gaan we deze zomer op pad? Misschien niet zo ver als anders, maar dichterbij. En misschien ga je toch al niet meer op verre reizen, maar maak je wel uitstapjes in de omgeving of in je herinneringen.

Komende startzondag is het thema: op weg. Dat past bij de zomertijd, die bij uitstek een tijd is om op pad te gaan. Maar het past ook bij het opstarten van het nieuwe kerkenwerkseizoen – helemaal nu we in zekere zin een hele poos min of meer ‘stilgestaan’ hebben omdat er vanwege corona maar zo weinig mogelijk was. Bovendien zijn we als kerken ook op weg naar de toekomst: daarvoor is in de PGA het proces ‘loslaten en opnieuw beginnen’ ingezet. En tenslotte is ieder mens op weg – het leven kun je zien als een reis. Een reis met mooie vergezichten maar ook met ravijnen en andere obstakels, een reis door onherbergzame gebieden, maar ook door grazige weiden.

Op 19 september (let op: veranderde datum!!) zullen we bij Erve Pezie startzondag vieren. Ik hoop dat jullie de komende tijd mee willen helpen denken bij dit thema. Twee vragen heb ik voor jullie:

  1. Ik ga op reis en ik neem mee ……
    Wat neem jij altijd mee op reis? En dan bedoel ik niet een tandenborstel of schoon ondergoed, maar iets dat jou houvast geeft, iets dat je dierbaar is, iets wat jij nodig hebt om je onderweg thuis te voelen, om je sterk te voelen op reis. Maak hier een foto van en schrijf er een verhaaltje bij en stuur dat naar Monica. (hetkerkuiltje@gmail.com)
  1. Op weg: in foto’s
    Neem je mobiel of je camera mee als je op weg gaat. Zie jij iets wat je doet denken aan het thema ‘op weg’? Een mooi wandelpad omzoomd door fluitenkruid, spoorrails of misschien iets dat symbolisch iets uitdrukt over onderweg zijn in je leven – maak en foto en stuur het naar Monica met een korte titel of omschrijving erbij. (hetkerkuiltje@gmail.com)

Reserveer 19 september in je agenda, zodat we elkaar hopelijk weer eens kunnen ontmoeten. En tot die tijd, voor als je op vakantie gaat of uitstapjes maakt of in je herinneringen onderweg bent: goede reis! Hopelijk kun je deze zomer onderweg inspiratie opdoen – en wie weet ook voor startzondag!

startzondag