Op 7 oktober 2023 is de tweede Bleeklezing van dit seizoen! Sieuwert Haverhoek geeft een lezing met de titel: De profeet die monddood werd gemaakt.

Als er anno 2023 in Rusland of elders ter wereld iemand verkondigt dat het doden van een medemens tegen de goddelijke wet van de naastenliefde ingaat, is hij zijn leven niet zeker. Want met deze uitspraak worden regimes en economieën bedreigd die op geweld en dus op legers en wapenindustrie zijn gebaseerd. Lev Tolstoj, Russische schrijver van beroemde romans als “Oorlog en vrede’ en ‘Anna Karenina’ durfde dat 140 jaar geleden wel aan. Zijn visie is nog steeds relevant. Het oeuvre dat hij na zijn bekering schreef, werd in Rusland verboden vanwege kritiek op Kerk en Staat. Sieuwert Haverhoek (1945) vertaalt sinds een aantal jaren die verboden boeken en geeft daarover lezingen. Deze lezing gaat over Lev Tolstoj, een profeet die monddood werd gemaakt…..

tweede Bleeklezing

Praktische informatie bij de tweede Bleeklezing:
Waar: stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo
Wanneer: zaterdag 7 oktober 2023
Aanvang: 16.30 uur,  zaal open vanaf 16.00 uur
Toegang:  € 10,00 en dat is inclusief een kop koffie/thee en een hapje en drankje na afloop.

IIn de achterzalen is voor de laatste keer een expositie van Betsie Slot te bekijken. Zij heeft deze keer gekozen voor schilderijen waar de kleuren vanaf spatten.