uitstapje

We zijn er in geslaagd weer een leuk uitstapje samen te stellen voor alle 70-plussers van onze Bleekkerk. We vertrekken op woensdag 15 mei om 13.00 uur bij de Bleekkerk voor een fraaie bustocht, deze keer door de Achterhoek met als eindbestemming het centrum van het verstilde oude Hanzestadje Doesburg. Na een kleine wandeling worden we in een sfeervolle locatie getrakteerd op koffie of thee met appeltaart. Vervolgens lopen we weer een klein stukje door het pittoreske centrum naar het Mosterdmuseum, gevestigd in een nog werkend mosterdfabriekje.

Hier worden we rondgeleid en kunt u o.a. de oude mosterdmolens en bijbehorende apparatuur bedrijfsklaar bezichtigen en kunt u zien hoe nu nog de ouderwetse boerenmosterd wordt gemaakt. Interessant om te horen hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten. Na dit museumbezoek wandelen we weer terug naar het restaurant waar inmiddels een smakelijke koffietafel voor ons klaarstaat met o.a. naar keuze tomatensoep of (hoe kan het ook anders) mosterdsoep. Hierna staat de bus weer gereed die ons rond half acht laat uitstappen bij de kerk.

Wie kan er mee met dit uitstapje? 70-plussers en wanneer uw partner nog geen 70 is doen we niet moeilijk. De korte wandelingen in Doesburg zijn voor iedereen te doen (c.a. 150 mtr.) eventueel zijn rolstoelen aanwezig in de bus. Om de Diaconiekas niet al te veel te belasten vragen we deze keer een bijdrage in de kosten van 17,50 per persoon. Wanneer dat een belemmering is om mee te gaan, willen wij dat graag weten. Het bedrag kunt u betalen in de bus. U dient zich wel op te geven en wel voor 12 mei a.s. Wensen t.a.v. rolstoelgebruik, dieet en autovervoer naar de Bleekkerk kunt u dan tevens kenbaar maken bij:

Hans Veldhuis tel. 538707 of mail veldhuis2009@gmail.com
Ria Hospers tel. 0641810599 of mail hospersfred@gmail.com
Christina Meier tel 829200 of mail s.meier@hetnet.nl