Hier zijn alle maatregelen die we in De Bleek nemen in verband met het coronavirus te vinden. De webmaster houdt dit nieuwsbericht actueel.

Diensten

Zondagse vieringen
Tot 1 juni
zullen we niet samenkomen in De Bleek op zondagochtend. Op 19 april, 10, 24 en 31 mei zal er vanuit De Bleek een viering worden uitgezonden via kerkdienst gemist. Alleen de voorganger, organist, koster en een ambtsdrager zullen in De Bleek zijn. Het is niet de bedoeling dat anderen ook naar De Bleek komen. Om de dienst te beluisteren via kerkdienst gemist, klik op de volgende link en daarna op de datum van de betreffende zondag: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1071/events 

Op de andere zondagen zondagen zal er een dienst vanuit Noach of Pniël te beluisteren zijn. Voor meer informatie, zie het nieuwsbericht. De link hiervoor zal in de Bleekpost komen te staan en bij de nieuwsberichten op de website.  Zie ook het bijgewerkte preekrooster!

Liturgie etc. bij de viering
De liturgie en eventuele afbeeldingen of filmpjes die gebruikt worden, zullen op de site te vinden zijn bij de nieuwsberichten. Ook kun je daar informatie vinden over de collecte, met het banknummer om geld over te maken. Ga hiervoor naar de nieuwsberichten.

Kaart uit de viering i.p.v. bloemen uit de kerk
Tot 1 juni zullen er geen bloemen uit de viering worden weggebracht, maar een kaart worden verstuurd. Zo kunnen we elke zondag iemand laten weten dat we met haar/hem verbonden zijn.

 

Activiteiten

Bijeenkomsten in De Bleek
Tot en met 1 juni zijn alle bijeenkomsten in De Bleek geannuleerd. Dat wil zeggen dat de de danskring, De verwondering, de stiltevieringen, de boekenmarkt, de seniorentocht, maar ook Open Deur, de lentefair, de jaarvergadering van de VVG, de wijkavond etc. niet doorgaan.

Meeleven

Nabijheid in tijden van sociale distantie
Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is onze maatschappij ontregeld. In De Bleek zijn we altijd op zoek naar nabijheid maar nu moeten we sociale distantie in acht nemen. In deze periode kunnen mensen in een isolement en in problemen raken.
In deze omstandigheden moeten wij dus creatief zijn. Hoe kunnen we naar elkaar omzien zonder elkaar op te zoeken? We kunnen denken aan het sturen van kaartjes, aan een telefoontje, aan appen en aan mailen.

Onze oproep aan alle Bleekers is:
probeer elkaar nabij te zijn in deze vreemde en moeilijke tijd: stuur een kaartje, bel elkaar, stuur appjes of mails. We kunnen elkaar ook de helpende hand bieden met bijvoorbeeld het doen van boodschappen.

Met name mensen zonder computer (die Bleekpost op papier krijgen) vallen in deze tijd eerder buiten de boot. Laten we hen laten merken dat zij erbij horen!

Pastoraal team
Als mensen contact willen met ons als pastoraal team, is het goed om te melden
dat Monica op maandag, dinsdag en woensdag van 10-12 uur telefonisch bereikbaar is voor ieder die even wil praten. In noodgevallen is zij op andere tijden en op andere dagen natuurlijk ook bereikbaar,
dat Trudi telefonisch bereikbaar is op donderdag en uiteraard ook in noodgevallen op ieder ander moment.

Bleekpost
Via Bleekpost proberen we elkaar op de hoogte te houden en te bemoedigen. Juist ook voor hen die Bleekpost op papier krijgen, is het een belangrijk teken van verbondenheid en een manier om te weten wat er speelt. Wij danken de bezorgers voor hun inzet!

Samen sterk!
We proberen als Bleek om in alle onzekerheid, angst, machteloosheid onze kracht te behouden. Samen zijn we sterk … laten we elkaar vasthouden en bemoedigen.