Pastoraal werker van de VVG

De pastoraal werker van de VVG is Ali Manenschijn-Ponsteen. Zij vormt samen met de voorganger van De Bleek en de contactpersonen het pastoraal team. Maak hieronder kennis met de pastoraal werker van de VVG: lees over haar leven en wat haar inspireert in haar werk. Heb je behoefte aan een gesprek met de pastoraal werker of de voorganger van De Bleek neem dan contact op.

Hieronder stelt Ali Manenschijn-Ponsteen zich voor:

Ik ben geboren en getogen in Hellendoorn. Nu woon ik samen met mijn man Jan in Nijverdal. Onze vier kinderen zijn de deur uit en hebben allemaal een eigen gezin. Inmiddels zijn we opa en oma van zeven kleinkinderen.

 

In Zwolle heb ik theologie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim en later heb ik het seminarie aan het opleidingsinstituut OVP in Bilthoven gevolgd. Eerder ben ik werkzaam geweest als kerkelijk werker voor het ouderenpastoraat in Hardenberg, als geestelijk verzorger in Enschede en ik ben voorganger geweest bij de vrijzinnigen “Aan de Regge” in Rijssen. Daarnaast heb ik ook in de zorg gewerkt. Van huis uit Nederlands Hervormd ben ik door de jaren heen steeds verder richting de vrijzinnigheid gegroeid en daar voel ik me heel goed bij.

 

Vrijzinnigheid heeft voor mij te maken met vrijheid, ruimte, veelkleurigheid en openstaan voor een ander. Ruimte voor de zoektocht naar (voorlopige) antwoorden op levensvragen, immers geloven is een zoektocht naar zin en betekenis met steeds nieuwe inzichten. De ruimte die ik voor mezelf hoop te ontvangen wil ik ook aan een ander geven. Ieder heeft een eigen verhaal, we kunnen met en van elkaar leren. Verwondering over het bestaan en openstaan voor het mysterie van het leven zijn daarbij voor mij belangrijk.