Kerk oecumenisch almelo

Samen eten

Kook je graag voor een flink aantal mensen: ongeveer 10 à 15 personen? Vind je het gezellig met een groep mensen te eten? De Bleek organiseert Samen Eten, gezamenlijke maaltijden met gasten die elkaar kennen en gasten die elkaar niet kennen. Eens in de 6 weken, steeds op een andere dag, zodat zoveel mogelijk mensen een keer mee kunnen eten. De inloop is steeds vanaf half 6,  de bijdrage voor de maaltijd is 6 euro. Iedereen is welkom. Voor info over actuele data en tijden zie de Bleekpost en Bleekvenster!

 Gezelligheid en verbondenheid
Er is geen vaste kok. Elke keer kookt er iemand anders. Natuurlijk gaat dat in overleg en soms bedenken en koken een aantal mensen samen de maaltijd. Je kunt de taken ook verdelen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met vegetariërs en speciale diëten. De mensen die koken, genieten ervan om voor een grote groep eters een maaltijd klaar te maken. En de eters genieten ervan dat ze samen met anderen aan kunnen schuiven. Samen eten geeft gezelligheid en verbondenheid. We hebben veel plezier tijdens het koken en eten. En gelukkig is er altijd genoeg als je samen eet en het smaakt nog beter ook.

Moment van bezinning
Gezinnen, alleengaanden, volwassenen en kinderen, Bleekers, niet-Bleekers, kortom, iedereen is welkom! Soms nodigen we speciale gasten uit, bijvoorbeeld uit het asielzoekerscentrum. Tot besluit van de maaltijd is er een moment van bezinning met een korte meditatie en/of gesprek voor wie dat wil.

Organisatie
De organisatie van Samen eten is in handen van Pauline Vrolijk en Liesbeth Koops (paulien.dejong@outlook.com of 06-4374193). Wil je meer weten of graag een keer koken, neem dan contact met hen op!