stilteviering in De Bleek

Stilteviering in De Bleek

Op woensdagavond (behalve in de maanden juli en augustus) is er een stilteviering in De Bleek van 19.00-19.25 uur. De stiltevieringen hebben een meditatief karakter en zijn een wekelijks moment van rust en bezinning in De Bleek, midden in de week. We zitten in een (kleine) kring rond de kaars in de stiltehoek van de Bleekkerk.
 
Naast een moment van rust en bezinning is de stilteviering in De Bleek ook een moment van verbondenheid en een mogelijkheid om met elkaar lief en leed te delen.
 
Opbouw
Vaste onderdelen zijn: aansteken van een kaars, lezen van tekst (meestal een psalm uit 150 psalmen vrij van Huub Oosterhuis,) stilte en het aansteken van een lichtje als een gebed. We gebruiken een vaste liturgie die ongeveer elke zes weken wisselt, afhankelijk van de tijd van het jaar.
 
Leiding
De stiltevieringen worden geleid door predikante Monica Schwarz of een van de vaste deelnemers. In de 40-dagentijd wordt de stilteviering in De Bleek voorbereid en geleid door leden van de liturgiecommissie en sluit aan bij het jaarlijkse thema van de 40-dagentijd.
 

De midweekse stilteviering brengt mij behalve rust & regelmaat ook een mentaal lichtpuntje, een spiritueel opkikkertje!
Harry Koop.
 
Voor mij betekent het een rustpunt midden in de week: samen luisteren, zingen, stil zijn. Met het aansteken van kaarsjes aandacht voor mensen dichtbij en veraf.
Lien Poorterman.