Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen

Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen

De Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen (VVG) wil als vrijzinnige vereniging openheid en dialoog bevorderen. De VVG wil een eigentijds podium voor levensvragen zijn. Hier kunnen mensen in alle openheid met elkaar in gesprek gaan over de grote vragen van het leven. Iedereen is van harte welkom bij onze activiteiten. Ben je nieuwsgierig geworden: lees meer over wie wij zijn.

Activiteiten
De Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen organiseert heel verschillende activiteiten: eenmalige lezingen en workshops, een leeskring, maaltijden, kunstexposities en nog veel meer. Alle bijeenkomsten zijn open voor belangstellenden: iedereen is van harte welkom. Ben je benieuwd wat er allemaal ten doen is: lees meer over de activiteiten. Door de nieuwsberichten, onze facebookpagina en Bleekpost blijf je op de hoogte en ontvang je de meest actuele informatie.

De Bleekkerk
Het hart van de Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen wordt gevormd door ons sfeervolle gebouw: stadskerk De Bleek, Hofstraat 1 in Almelo. Dit kerkgebouw uit 1927 is al bijna 100 jaar ons onderdak en een fijne, warme plek waarin wij onze activiteiten organiseren. Wil je meer weten over ons gebouw: lees dan meer over de Bleekkerk en het orgel en de kunst in onze kerk.

Samenwerking
De VVG werkt samen met veel andere verenigingen en kerkgenootschappen, zoals met de Doopsgezinde Gemeente Twente voor de Bleeklezingen. De VVG is één van de partners van de Open Oecumenische Gemeente De Bleek. Hierin werken de VVG en de wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Almelo samen. Regionaal is er het Platform voor Religie, Cultuur & Filosofie en landelijk is de VVG aangesloten bij de VVP, beweging voor eigentijds geloven. Wie meer wil weten kan meer lezen over met wie de VVG samenwerkt.

Steun de VVG!
Als VVG zijn wij afhankelijk van giften van donateurs, leden en belangstellenden. We zijn blij met alle giften die ons helpen om de Bleekkerk in stand te houden en om activiteiten te kunnen organiseren. Wie zich aangesproken voelt, kan donateur of lid worden. Hoe meer leden we hebben, hoe meer draagvlak er is voor ons werk. We hopen dat nieuwe mensen zich aansluiten. Heb je interesse: lees meer over hoe je ons met giften of met lidmaatschap kunt ondersteunen.

Contact met de VVG
Op verschillende manieren informeren wij belangstellenden, leden en donateurs. Wie graag op de hoogte blijft, kan meer lezen over de verschillende manieren waarop je in contact blijft. Van harte nodigen we je uit om nader met ons kennis te maken. We verheugen ons op je belangstelling en nieuwsgierigheid! We hopen dat we je iets te bieden hebben en dat jij onze activiteiten en vereniging komt verrijken!