zomergasten

Zomergasten

’s Zomers organiseert de VVG Zomergasten, ons programma voor de thuisblijvers. Net als bij de Bleeklezingen een gevarieerd programma met een culturele, filosofische en/of spirituele inslag.

In 2022 was er in het kader van Zomergasten een cursus ‘mystiek’ door Annette van Dijk op 3 zaterdagochtenden. Het thema was “van Hadewijch tot Hillesum”. Dr. Annette van Dijk studeerde Nederlands in Groningen en theologie in Amsterdam en Nijmegen en promoveerde met een onderzoek naar het beeld van Hadewych bij Albert Verwey. Hadewych wordt als ‘rolmodel’ gebruikt, dat wil zeggen dat zij besproken wordt als mystica ‘van alle tijden en iedereen’. In deze cursus wordt duidelijk gemaakt wat de betekenis van mystiek kan zijn, niet in een modieus jasje, maar in de basisvorm die we al aantreffen bij de middeleeuwse mystieken en die we terugvinden in onze tijd, bijvoorbeeld bij Etty Hillesum. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website van De Bleek. 

In 2023 zijn we er weer. We hopen je dan weer te zien! Zodra er meer bekend is over de sprekers, komt de informatie op deze pagina te staan.

Zomergasten is een initiatief van: Platform voor Religie, Cultuur en Filosofie. Platform voor Religie, Cultuur en Filosofie is een netwerkorganisatie van Vrijzinnige Geloofsgemeenschappen in Twente en de Achterhoek.